Πάνω από 20 χιλιάδες Τούρκοι ζήτησαν βίζα για τα νησιά του Αιγαίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα του Αιγαίου στην Τουρκία και πανηγυρίζει. Η βίζα Καιρίδη φέρνει στην χώρα μας κατά χιλιάδες επισκέπτες από την γειτονική χώρα και το υπουργείο Μετανάστευσης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισσότεροι από 20 χιλιάδες Τούρκοι έχουν κάνει αίτηση για την βίζα, η οποία αφορά σε 10 νησιά και 14 λιμάνια. «Το μέτρο είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία και έτσι αναγνωρίζεται τόσο από τους νησιώτες μας όσο και στην Τουρκία» δηλώνει πανηγυρίζοντας ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Πετύχαμε την συνεργασία της Τουρκίας στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, συνεργασία που αποδίδει τόσο στον καλύτερο έλεγχο των συνόρων όσο και στην ενεργητικότερη καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης» προσθέτει ο υπουργός και υπόσχεται πως θα κάνει τα πάντα για να ανοίξουν στους Τούρκους και άλλα νησιά!

«Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, αρκεί να υπάρχουν τα πορθμεία και οι υποδομές» δηλώνει ο Δημήτρης Καιρίδης για την επέκταση της βίζας και σε άλλες ελληνικές περιοχές.

  1. Οι τούρκοι θέλουν τα νησιά δικά τους. Ο κούλης τους βοηθάει απίστευτα να συνηθίσουν στην ιδέα αυτή. Και αύριο η τουρκία θα βγει να πει ό,τι και η αλβανία, πως δηλαδή τα εδάφη αυτά είναι τόσο τουρκικά όσο και Ελληνικά. Δηλαδή, θα έχουμε συγκυριαρχία, συνδιαχείριση και συναπόφαση. Στα δικά μας νησιά αυτό. Και οι τύποι χαίρονται γιατί δήθεν πήραν ορισμένα κοντόφθαλμα τουριστικά κέρδη για να βγουν να υποστηρίξουν την άλλη απάτη, εκείνη που έχει βαλθεί να πείσει τον κόσμο ότι, με το που είδαν οι ξένοι τον κούλη Πρωθυπουργό, εκείνη τη στιγμή και μόνο τότε αποφάσισαν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ειδάλλως με άλλη διακυβέρνηση δεν θα έρχονταν ποτέ. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι το πρόβλημα, η βλακεία/ανικανότητά τους, ή ο δόλος/προδοσία τους. Θεωρώ ότι το κάνουν επίτηδες.

  2. Τα νησιά θα γεμίσουν κατασκόπους, στο εσωτερικό της τουρκίας θα παγιωθεί η αίσθηση της Ελληνικής ενδοτικότητας, η βλακεία της «γαλάζιας πατρίδας» θα γίνει κύριο δόγμα και πιεστική απαίτηση, και η ισορροπία της ισχύος θα επιβάλει τον νόμο της, εκείνον που προβλέπει ότι ο ισχυρός προχωρά όσο επιτρέπει η ισχύς του, και ο αδύναμος υποχωρεί όσο επιτάσσει η αδυναμία του. Απορώ αν οι νησιώτες διαθέτουν την παραμικρή αίσθηση κινδύνου για αυτό τον καινοφανή τουρκικό εναγκαλισμό, αν αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί σοβαρή απειλή, και αν έχουν διαβάσει την περίφημη περικοπή του πινακίου φακής που εξηγεί πώς ένα μικρό προσωρινό όφελος μπορεί να οδηγήσει σε μια βαριά μόνιμη βλάβη. Δεν περιμένω από τον κούλη να τους το υπενθυμίσει. Ήθελα οι ίδιοι οι νησιώτες να του πουν: «τον κακό σου τον καιρίδη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ