Συνετρίβη ελικόπτερο – Φέρεται να μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές του Ιράν, μετά από αναφορές πως συνετρίβη ελικόπτερο που ενδέχεται να μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας, Εμπραχίμ Ραΐσι, με τις πρώτες πληροφορίες να παραμένουν εξαιρετικά συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ελικόπτερο, το οποίο ενεπλάκη σε «ένα περιστατικό», με την εφημερίδα «Teheran Times», να αναφέρει πως αγνοείται ένα από τα τρία ελικόπτερα στα οποία επέβαιναν ο πρόεδρος, υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ιράν.

Οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι η συντριβή, το οποίο συνέβη νωρίτερα το απόγευμα, ενδεχομένως να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, με το ελικόπτερο το οποίο φέρεται να κατέπεσε στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, να μην έχει διευκρινιστεί εάν μετέφερε τον πρόεδρο ή ήταν κάποιο συνοδευτικό. Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν πως επρόκειτο για ελικόπτερο της συνοδείας του Ιρανού προέδρου και πως ενεπλάκη σε «ατύχημα».

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, με την κρατική τηλεόραση να αναφέρει πως η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό βρίσκεται κοντά στην πόλη Τζόλφα, στα σύνορα Ιράν – Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης. Ο Ραΐσι βρισκόταν σήμερα Κυριακή στο Αζερμπαϊτζάν, για να εγκαινιάσει ένα φράγμα μαζί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Άρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ