Το Ιράν επιβεβαιώνει το θρίλερ με το ελικόπτερο: Αγνοείται ο πρόεδρος και ο υπουργός εξωτερικών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές της ιρανικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι οι αναφορές από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου εν μέσω πυκνής ομίχλης είναι «πολύ ανησυχητικές» και ότι οι ζωές του Ιρανού Προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών «διατρέχουν κίνδυνο».

Το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τον πρόεδρο της χώρας, Εμπραχίμ Ραΐσι, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν συνετρίβη, αλλά έκανε αναγκαστική προσγείωση, πιθανότατα λόγω πυκνής ομίχλης.

Οι υποψίες ακόμα και για δολιοφθορά εντείνονται από τη στιγμή που ο Ιρανός πρόεδρος επέστρεφε από συνάντηση με τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν, Αλίεφ, ο οποίος είναι ορκισμένος εχθρός της χώρας και στενός σύμμαχος της Τουρκίας.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο πρόεδρος του Ιράν που αγνοείται, έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας.

IMG 6086
Από τη συνάντηση λίγες ώρες πριν την συντριβή του ελικοπτέρου

Προδοσία του Αλίεφ;

Η ασυνήθιστη συνάντηση του προέδρου του Ιράν Ραΐσι σήμερα το πρωί, πριν από το ατύχημα (με ή χωρίς εισαγωγικά) – με τον καλύτερο φίλο της Τουρκίας στην περιοχή, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Ισλαμική Δημοκρατία ανέφεραν τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι • Επέστρεφε από την περιοχή των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε συνάντηση με τον Αζέρο πρόεδρο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών • Η αναζήτηση του Ραΐσι συνεχίζεται κάτω από πυκνή ομίχλη και πιστεύεται ότι σκοτώθηκε.

Πλάνα που δημοσιεύθηκαν από ιρανικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή δείχνουν δεκάδες ομάδες διάσωσης να αναζητούν το ελικόπτερο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι. Ένα άλλο βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε περίπου μία ώρα πριν από το περιστατικό, τον δείχνει να επιβιβάζεται σε ελικόπτερο με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν και άλλους αξιωματούχους.

Ο Ραΐσι συναντήθηκε στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Η συνάντηση ήταν ασυνήθιστη στο πλαίσιο των παρατεταμένων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών της Τεχεράνης ότι το Αζερμπαϊτζάν φέρεται να φιλοξενεί ισραηλινές επιχειρήσεις δολιοφθοράς εναντίον του Ιράν.

Μαζί, οι δύο εγκαινίασαν ένα νέο φράγμα στην περιοχή των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εκφραστεί απειλές στο #Ιράν και από στοιχεία που συνδέονται με το IRGC κατά του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και απειλών πολέμου. Οι συγκρούσεις του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία εγείρουν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια στο Ιράν.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλάγιεφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ραΐσι πριν από τη συντριβή, έστειλε προσευχές για την ασφάλεια των επιβαινόντων στο ελικόπτερο που συνετρίβη: «Ως αδελφή χώρα, φιλικός γείτονας, η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια».

Η συνοδεία του Ραΐσι αποτελούνταν από 3 ελικόπτερα και το ελικόπτερο του προέδρου περιελάμβανε επίσης τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλίκ Ραχμάτι και τον εκπρόσωπο του ανώτατου ηγέτη του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μοχάμαντ Αλί αλ-Χασέμ. Τα άλλα δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν με επιτυχία, αλλά όχι στον προορισμό τους.

Πληροφορίες Antiwar – Twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ