Άθλια πρόκληση ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού με ανάρτηση υπέρ του Κεμάλ την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων διάλεξε ο Τούρκος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σαμέτ Ακαϊντίν διάλεξε να ποστάρει στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ για την επέτειο της έναρξης «απελευθερωτικού αγώνα» της πατρίδας του.

Η ενέργειά του δημιούργησε ένταση όχι μόνο μεταξύ των οπαδών, αλλά και της διοίκησης. Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε να αποκλειστεί από την 20άδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες ο δανεισμός του από τη Φενερμπαχτσέ.

AKAIDIN

Θυμίζουμε ότι η 19η Μαΐου για την Ελλάδα είναι μέρα μνήμης για τη Γενοντονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά για τους Τούρκους σημαίνει την έναρξη του αγώνα του Κεμάλ κατά των συμμαχικών Δυνάμεων. Ουσιαστικά για τους γείτονες αυτή η μέρα που Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα το 1919 θεωρείται η αρχή της Ιστορίας της σύγχρονης Τουρκίας και γιορτάζεται ως «ημέρα μνήμης του Ατατούρκ και γιορτή της νεολαίας και του αθλητισμού».

Ο Ακαϊντίν με τη σειρά του θα έπρεπε να σκεφτεί… δύο φορές πριν κάνει το ποστάρισμα. Πέρα από το γεγονός ότι εργάζεται και (καλο)πληρώνεται στην Ελλάδα, έχει γεννηθεί στη Σαμψούντα, άρα δεν δικαιούται να γνωρίζει τι έγινε στην περιοχή που ανήκει η πόλη που γεννήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτηση του Ακαϊντίν προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις και μεταξύ των ποδοσφαιριστών, κάποιοι από αυτούς, όπως ο Φώτης Ιωαννίδης έχουν ποντιακή καταγωγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ