Συνελήφθη ο Γιώργος Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα ως «τρομοκράτης» για μία ανάρτηση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γύρο των συστημικών ΜΜΕ έκανε η είδηση ότι συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με τα άρθρα να κάνουν λόγο για «τρομοκρατία»!

Εντέλει, όπως αποκαλύφθηκε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης συνελήφθη για μία ανάρτηση που έκανε, στην οποία μιλούσε για «παρεμβάσεις» και όχι φυσικά τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα γίνονται με ρίψη φέιγ βολάν και ανάρτηση πανό. Εάν αυτές οι ενέργειες στην Ελλάδα του Μητσοτάκη βαπτίζονται τρομοκρατία, τότε μάλλον το καθεστώς έχει περάσει στην επόμενη φάση.

Ο Ρουβίκωνας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την υπόθεση:

Στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις έχουμε μιλήσει για χούντα χαμηλής έντασης. Για την προσπάθεια δηλαδή της εξουσίας, υπο την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, να καταργήσει κάθε λαϊκό δικαίωμα και ελευθερία μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης δημοκρατίας.

Θέλουν απόλυτη εξουσία και την κερδίζουν κομμάτι-κομμάτι. Τετραγωνικό με τετραγωνικό, ύπουλα, προωθούνται σε κάθε κοινωνικό μέτωπο.

Από που να αρχίσουμε;

Από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού;

Από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις;

Από τις εξωδικαστικές εκτελέσεις όποιου καταδιώκει η αστυνομία και δεν έχει το σωστό χρώμα δέρματος;

Από τους μαζικούς πνιγμους μεταναστών που κανονικοποιούνται;

Από την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας;

Από τον διωγμό των ντόπιων, Ελλήνων και μεταναστών, από το κέντρο των πόλεων για να γίνουν στάνες τουριστών;

Από τον «εξευγενισμό» των Εξαρχείων με το μετρό και την καταστολή;

Από την κατάργηση του δικού τους «ιερού κειμένου», του συντάγματος, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Από την καμπάνια αυστηροποίησης και κανιβαλισμού που κατέληξε στον νόμο Φλωρίδη, ένα νόμο που, μαζί με τις προσθήκες στον αντιτρομοκρατικό νόμο κλείνει φυλακή, όποιον θέλει, όποτε το θέλει το κράτος;

Από όπου και να ξεκινήσουμε ξέρουμε που καταλήγουμε. Το τελευταίο καστρο είναι η ελευθερία του λόγου.

Στις 18 Μάη, το μέλος μας Γιώργος Καλαϊτζίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στα social media. Για μια δημοσίευση, τον σημάδευαν με τα όπλα τους καθώς τον μετέφεραν δεμένο πισθάγκωνα, έχοντας του φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όλα αυτά για μια δημοσίευση, επαναλαμβάνουμε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μέλος μας να συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό θεωρείται «τρομοκρατία» και παράλληλα ισχύει ο νόμος Φλωρίδη. Η πρώτη φορά που αγωνιζόμενος μπορεί να μπει άμεσα φυλακή μόνο και μόνο γιατί έκφρασε δημόσια άποψη.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές αγώνα, τις έχει κάνει δημόσια, και βαδίζει αταλάντευτα σε αυτό το μονοπάτι γνωρίζοντας καλά ότι τον περιμένουν χτυπήματα. Οι επιλογές μας είναι γνωστές και από πάντα το κράτος προσπαθεί να τις χαρακτηρίσει «τρομοκρατία». Καθόλου τυχαία η σύλληψη του μέλους μας γίνεται ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας «εγκληματική οργάνωση». Αλλά θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι το κράτος και η ΝΔ έχουν «βεντέτα» με εμάς. Εχουν βεντέτα με όλη την κοινωνική βάση και αν κάτι προσπαθούν απεγνωσμένα, είναι να προλάβουν τα κοινωνικά αντίποινα.

Τώρα είναι η ώρα του τελευταίου κάστρου, της ελευθερίας της έκφρασης. Αν βάλουν φυλακή τον σύντροφό μας για κάτι τέτοιο, ο εχθρός έχει περάσει τα τείχη. Η χούντα δεν είναι πια «χαμηλής έντασης», είναι κανονική χούντα.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, και θα το κάνουμε περισσότερο και καλύτερα, ακόμα κι αν δικοί μας άνθρωποι βρεθούν πίσω από τα σίδερα.

Ξαναλέμε όμως, δεν είναι βεντέτα Νέα Δημοκρατία εναντίον Ρουβίκωνα.

Αφορά καθένα και καθεμιά που δεν ανήκει στην «αριστεία»

Κάθε αγωνιζόμενος, κάθε ριζοσπάστης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να στοχαστεί σε αυτό το γεγονός. Που οδηγεί, πως σταματάει, πως ανατρέπεται αυτή η συνθήκη;

Το ερώτημα τίθεται τώρα. Τίθεται κυριολεκτικά σήμερα.

Γιατί αν φτάσουμε σε κανονική χούντα, τότε οι επιλογές είναι μετρημένες. Διότι με πολύ συγκεκριμένους τρόπους πέφτουν οι χούντες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ