Παναγιώτης Παύλος: Επικίνδυνη εξωτερική πολιτική οδηγεί την Ελλάδα σε κοσοβοποίηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κοσοβοποίηση της Ελλάδας, δεν είναι πλέον ένα ακραίο σενάριο. Ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική και διπλωματία ακόμη και σε ζωτικής σημασίας ζητήματα για τα εθνικά μας συμφέροντα, δημιουργούν μεγάλους και σοβαρούς κινδύνους.

Ο Παύλος Παναγιώτης που επί σειρά ετών εργάστηκε σε Προγράμματα Εκπαιδευτικής Στήριξης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στην Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικά μετά από την απροκάλυπτη υποστήριξη που παρείχε στο Κοσυφοπέδιο.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν επισημαίνει ότι «όταν ήρθε η σειρά του Πρωθυπουργού να ορθώσει το κρητικό ανάστημά του στον Πόντιο γενίτσαρο, δυστυχώς, το αποτέλεσμα των γενικών διατυπώσεων με κούφια λόγια που του δόθηκαν να αναγνώσει με ευθύνη της κυρίας Μπούρα, αν όχι και άλλων, ήταν όχι μόνον αποτυχημένο αλλά και καταθλιπτικό. Στην αντιφώνησή του προς τον Τούρκο Πρόεδρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν καλός γόνος μεγαλοαστικής τάξης που με αστείες κυριολεκτικά (από το άστυ) αβρότητες και σχεδόν μουδιασμένο τόνο στη φωνή προσπάθησε να καλοπιάσει τον σουλτάνο, εκθέτοντάς του μια σειρά ελληνικών παραχωρήσεων προς την Τουρκία, σχεδόν ως δώρα εξευμενισμού, που είναι και ο δίδυμος αδελφός του κατευνασμού».

Ο Παναγιώτης Παύλος δίδαξε για περισσότερα από δέκα χρόνια ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε νέους ομογενείς και αλλοδαπούς. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι επιμελητής εκδόσεων και διοργανωτής διεθνών συναντήσεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με την ερευνητική εργασία στη Φιλοσοφία αρθρογραφεί στα ελληνικά, αγγλικά και νορβηγικά. Ζει στη Νορβηγία, όπου είναι Επιστημονικός Συνεργάτης και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, και Στρατηγικός Σύμβουλος.

militaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ