Κάηκε το εργοστάσιο με τα μαθητικά γεύματα και ο ΕΦΕΤ δεν πρόλαβε να παει για έλεγχο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως για το εργοστάσιο στη Λαμία που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, στο εργοστάσιο θα πήγαινε σήμερα ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς παρήγαγε και διένειμε τα σχολικά γεύματα που καταναλώθηκαν από δεκάδες μαθητές δημοτικού και τους προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση. «Θύματα» των γευμάτων έπεσαν περίπου 60 μαθητές ενώ έχουν κατατεθεί 30 σχετικές μηνύσεις από γονείς στην αστυνομία.

O λόγος που θα πήγαινε εκεί ο ΕΦΕΤ είναι για να ελέγξει αν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί. Ωστόσο τον Οργανισμό πρόλαβε η φωτιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, «η αρμόδια υπηρεσία είχε προγραμματίσει για σήμερα επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί, ωστόσο την «πρόλαβε» η φωτιά».

Και πρόσθεσε:

«Ο ΕΦΕΤ πήγε να συλλέξει δείγματα το περασμένο Σάββατο αλλά το τμήμα παραγωγής της εταιρείας ήταν κλειστό. Νέος έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Θέλαμε να δούμε το πως λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής γευμάτων.

Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Δεν θα υπάρξει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας τα ξημερώματα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα (20/05) στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

Ολόκληρη η  ανακοίνωση της εισαγγελέως:

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

  1. Ή εισαγγελία είναι υπεύθυνη δεν πειρε μέτρα καί ή αστυνομία νά περιφρούρηση τό εργοστάσιο έτσι όλα τά υπόλοιπα στάχτη στα μάτια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ