Κωνσταντίνου και Ελένης: Ίσως η πιο πετυχημένη κωμική σειρά της Ελληνικής Τηλεόρασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι επαναλήψεις της εχουν ξεπεράσει καθε προηγούμενο στην Ελληνική Τηλεοραση.

Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ο τίτλος μιας ελληνικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του ANT1 τις σεζόν 1998-2000. Το καστ της σειράς απαρτίζεται από τον Χάρη Ρώμα, την Ελένη Ράντου, τον Βασίλη Κούκουρα, τη Μαρία Λεκάκη, την Καλλιρρόη Μυριαγκού και τον Στέργιο Νένε. Το κεντρικό θέμα της είναι η συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων σε ένα σπίτι το οποίο έχουν κληρονομήσει από κοινού. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρεία TV Έψιλον, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στα Στούντιο Κάπα (Α’ Κύκλος) και στα Στούντιο Παιανίας (Β’ Κύκλος).

Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα της σειράς στα μέσα του 1998, την περίοδο που δούλευαν ακόμη για τη σειρά του Mega Ο κακός βεζύρης, στην οποία πέρα από το σενάριο είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Κωνσταντίνου και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, την παραγωγή της ΕΤ1 με τίτλο Εξ αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993. Το νέο κόνσεπτ παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό από τον ANT1, με σκοπό να προβληθεί τη σεζόν 1998-1999 σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του συγγραφικού διδύμου στο κανάλι μετά τη σειρά Οι μεν και οι δεν.[1]

Η σειρά σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης από τη πρώτη σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε να ανταγωνιστεί τηλεοπτικά τη προβολή του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Mega Δύο ξένοι.[2][3] Αυτό οδήγησε στην ανανέωση της σειράς για δεύτερη σεζόν, ενώ το καλοκαίρι του 1999 ο ANT1 επανέλαβε την προβολή του πρώτου κύκλου στην prime time ζώνη. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε το 2000, με τη σειρά να μην ανανεώνεται τελικά για τρίτη σεζόν. Αφού ολοκληρώθηκε η επανάληψη της δεύτερης σεζόν το καλοκαίρι του 2000, από την ίδια χρονιά ξεκίνησε η εξ ολοκλήρου επαναπροβολή της σειράς στην καθημερινή μεσημεριανή ζώνη του προγράμματος του σταθμού, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Πλοκή

Η σειρά διαδραματίζεται στο Μαρούσι, και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, όπου σε ένα νεοκλασικό σπίτι συγκατοικούν δύο διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην κόρη του κηπουρού του, Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Χαρακτήρες

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας): Επίκουρος καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μορφωμένος, ψυχαναγκαστικός και συντηρητικός. Σύμφωνα με την Ελένη, είναι οπαδός του τριπτύχου «Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». Κατά τη διάρκεια της σειράς, ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση της διατριβής του με τίτλο Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο, την οποία θεωρεί αριστούργημα, γνώμη που δεν συμμερίζονται οι υπόλοιποι. Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει αργκοτικές εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να μεταφράζει αυτές τις εκφράσεις στην καθαρεύουσα. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Μάνθος.

Λίγα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ο χαρακτήρας του Κωνσταντίνου έκανε επανεμφάνιση σε 3 επεισόδια της σειράς Λίφτινγκ (2000-2002) του Χάρη Ρώμα. Σε αυτά τα επεισόδια, η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την ομοιότητα του Κωνσταντίνου με τον Γεράσιμο, χαρακτήρες τους οποίους υποδύεται ο Χάρης Ρώμας, και στις παρεξηγήσεις που προκαλούνται. Αποκαλύπτεται ότι ο Κωνσταντίνος μόλις είχε τσακωθεί με την Ελένη και σκεφτόταν να πάρει διαζύγιο, ενώ ακόμα δεν είχε καταφέρει να εκδώσει το Αποχετευτικό σύστημα. Επίσης, έχει αποχωρήσει από το σπίτι στο Μαρούσι, όπου μένει μόνο η Ελένη.[4] Aργοτερα αποκαλύπτεται ότι ο Κωνσταντίνος τα ξαναβρήκε με την Ελένη και έτσι εξαφανίζεται, δίνοντας τέλος στην ιστορία.

Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου): Σερβιτόρα σε μπαρ στα Εξάρχεια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και καλούς τρόπους. Είναι σπάταλη, τεμπέλα και αθυρόστομη, ενώ χρησιμοποιεί συχνά αργκοτικές εκφράσεις, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη χρήση της καθαρεύουσας από τον Κωνσταντίνο, υπερτονίζοντας τις αντιθέσεις μεταξύ ανώτερης και κατώτερης τάξης.[5] Είναι κόρη του κηπουρού του θείου και της Φωφώς Βλαχάκη. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις. Οι καλύτεροι της φίλοι είναι η Πέγκυ, η Ματίνα και ο Νικόλας.

Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας): Γιος βιομηχάνου, ανώριμος και τεμπέλης. Είναι φίλος και παλιός συμμαθητής του Κωνσταντίνου. Είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου. Έχει δύο αδυναμίες: τις γυναίκες και τα αυτοκίνητα. Έχει έντονη και ασταθή σεξουαλική ζωή, διατηρώντας κρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα. Οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις του είναι αυτές με την Πέγκυ, τη Φιόνα και τη Λίλα. Αναφέρει συχνά το ασημί αυτοκίνητό του, μάρκας Porsche, ως προσόν, είναι φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού αλλά και ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ.

Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη): Η Παναγιώτα Καραχισαρίδου, γνωστότερη με το καλλιτεχνικό όνομα Πέγκυ Καρρά, είναι άνεργη και ατάλαντη ηθοποιός. Για να αντεπεξέλθει οικονομικά, εργάζεται στο ίδιο μπαρ με την Ελένη και τον Νικόλα. Έχει παίξει σε μία διαφήμιση σερβιέτας και συνηθίζει να απαγγέλλει μονολόγους όπως το Σκύλες της λύσσας από τις Βάκχες του Ευριπίδη για να επιδείξει το ταλέντο της. Είναι μία από τις γυναίκες που έχουν σχέση με τον Μάνθο και δεν γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του.

Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού): Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης. Είναι μια ευαίσθητη, απονήρευτη και ηττοπαθής κοπέλα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Έχει ταλέντο στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, και πάντοτε προνοεί να φέρνει στην Ελένη φαγητό, παρόλο που εκείνη εκμεταλλεύεται συχνά την ευαισθησία της. Είναι απελπισμένη από τη ζωή της λόγω της συνεχούς απόρριψης των αντρών. Είναι οικονομικά ευκατάστατη, αφού εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, και μοναδικός σύντροφός της είναι ο ηλικιωμένος πατέρας της, που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Κατά τη διάρκεια της σειράς, προσπαθεί μάταια να προσεγγίσει διάφορους άνδρες, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα.

Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες): Μπάρμαν στο ίδιο μπαρ που εργάζονται η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας Harley-Davidson και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι μεγάλος γόης. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά, όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς, αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του Δημήτρη Τσοβόλα και του ΔΗΚΚΙ. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ, που συχνά δεν είναι συνεπείς ως προς τις εργασιακές τους υποχρεώσεις και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα.

Διανομή

ΗθοποιόςΡόλος
Ελένη ΡάντουΕλένη Βλαχάκη
Χάρης ΡώμαςΚωνσταντίνος Κατακουζηνός
Βασίλης ΚούκουραςΜάνθος Φουστάνος
Μαρία ΛεκάκηΠέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)
Καλλιρρόη ΜυριαγκούΜατίνα Μανταρινάκη
Στέργιος ΝένεςΝικόλας Βαρθακούλιας

Επαναλαμβανόμενοι Ρόλοι

ΗθοποιόςΡόλοςΕμφανίσεις
Ηλίας ΖερβόςΝίκος Γρέβιας (δικηγόρος του Κωνσταντίνου)15 επεισόδια
Ελένη ΦιλίππαΈλλη Ρούσσου (δικηγόρος της Ελένης)17 επεισόδια
Λίλιαν ΑρχοντήΦιόνα Μακρή (σχέση του Μάνθου)21 επεισόδια
Μαριάννα ΜαρτέληΛίλα (σχέση του Μάνθου)12 επεισόδια
Χρύσα ΚοντογιώργουΤζοάννα (σχέση του Μάνθου)5 επεισόδια
Θανάσης ΠαπαγεωργίουΛευτέρης Αναγνώστου (φοιτητής του Κωνσταντίνου)12 επεισόδια
Κωνσταντίνα ΧαλκιοπούλουΜαρία Μπουκουβάλα (φοιτήτρια του Κωνσταντίνου)11 επεισόδια
Γιώργος ΣαμόληςΆλκης Ιωάννου (φοιτητής του Κωνσταντίνου)
Μανώλης ΓαλετάκηςΜανώλης (θαμώνας στο μπαρ)24 επεισόδια
Γιάννης Καπετάνιοςαστυνόμος Τσιγάνης5 επεισόδια
Άννα ΚυριακούΜάρω Λαζαρίδη (θεία της Ελένης)“Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω”
“Με τη θεία δεν είναι αμαρτία”
Σωτήρης ΒάγιαςΓιάννης Μαυρέας (σκηνοθέτης, φίλος της Ελένης)“Η φάρμα των ζώων”
“Ένα αστέρι γεννιέται”
Νίκος Κυριακίδης
Δημοσθένης (χίπις, φίλος της Ελένης & πατέρας του Χρυσάνθεμου)“Μωρό μου, μωρό μου εσύ”
Νιόνιος ο Σπιντ“Το ροκ και το πουρόκ”
“Viva Mexico”
Μαρία ΠαλαιολόγουΝίτσα Βούπουρα (γειτόνισσα Κωνσταντίνου & Ελένης)4 επεισόδια
Γρηγόρης ΠετρινιώτηςΦουντουκιώτης (εκδότης)3 επεισόδια
Περικλής Αλμπάνηςαστυνόμος Μπάμπης Μπάμπουρας“Οι γαμπροί της δυστυχίας”
“Μαριχουάνα Στοπ”
Στέργιος Ιωάννουαστυνόμος“Τρίχες”
“Σφαίρες πάνω απ’ το Μαρούσι”

Έκτακτες συμμετοχές

ΗθοποιόςΡόλοςΕπεισόδιο
Μάγδα Λέκκακα Μαρία (οικονόμος του νεοκλασικού)“Συγκατοίκηση…”
Μίμης Θειόπουλος †συμβολαιογράφος
Βλαδίμηρος ΚυριακίδηςΜιχάλης Δοξαράς (φιλόδοξος βιολιστής, φίλος της Ελένης)“Ο βιολιστής κάτω από την ίδια στέγη”
Έφη Τσαμποδήμου †Ξένια (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης)“Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…”
Έρρικα ΜακρήΚική (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης)
Μαρία ΠανουργιάΦιλιώ (χίπισσα, φίλη της Ελένης & μητέρα του Χρυσάνθεμου)“Μωρό μου, μωρό μου εσύ”
Αναστασία Κοζαδίνου – Μέτση[6]Χρυσάνθεμο (κόρη Δημοσθένη & Φιλιώς)
Δημήτρης Βαρελάςαφεντικό στο μπαρ
Αλέξανδρος ΡήγαςΔημήτρης (Παρουσιαστής της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”)“Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω”
Ματίνα Στυλιανούδηρεπόρτερ εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”
Μάνος Καναβός‘”Κωνσταντίνος (Cameraman εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”)
Γιώργος ΧρανιώτηςΣτάθης (αρχιτέκτονας, σχέση της Ελένης)“Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις”
Ντέπυ ΠάγκαΚατερίνα Μιχαλοπούλου (αρχαιολόγος, σχέση του Κωνσταντίνου)
Νικολέττα ΒλαβιανούΠόπη (μασέζ – πόρνη)“Παράδοση κατ’ οίκον… ανοχής”
Κατερίνα ΣασλήΤατιάνα (Ρουμάνα σερβιτόρα)
Άρτο ΑπαρτιάνΝάσος Κούρκουλος-Ζέπελιν (φίλος δι’ αλληλογραφίας της Ελένης)“Για τη καρδιά της ωραίας Ελένης”
Αναστασία ΚαϊτσάΜιράντα Παπαδοπούλου (σχέση του Μάνθου)
Σταύρος ΚούληςΠερικλής Παπαδόπουλος (σύζυγος της Μιράντας)
Φώτης Γιαννιώτηςμοντελιστής
Τάσος ΠαλαντζίδηςΠύρρος (άπορος Αλβανός, φίλος της Ελένης)“Mad Σπίτι”
Στέλιος ΚαλαθάςΣωτήρης Ευαγγελίδης (παρουσιαστής ειδήσεων στο ΣΠΑΪ)
Κατερίνα Παπουτσάκηρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ
Ιωάννα ΣταβάραΜαρία Τόρου (Ρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ)
Μάρθα ΚαραγιάννηΦωφώ Βλαχάκη (μητέρα της Ελένης)“Σόι και αβλαβείς”
Μαρία ΓεωργιάδουΈφη Κατακουζηνού-Μαρκογιάννη (αδελφή του Κωνσταντίνου)
Ρήγας ΑξελόςΓιώργος Μαρκογιάννης (σύζυγος της Έφης)
Γιώργος ΓιαννόπουλοςΘανάσης Κατσίκας (πρώην σχέση της Φωφώς)
Κωνσταντίνα ΤάγκαλουΣίσσυ (σχέση του Μάνθου)“Το τελευταίο τανγκό στο Μαρούσι”
Μάνος ΠίντζηςΦωκίωνας Μακρής (χοροδιδάσκαλος, σχέση της Ελένης)
Γιώργος ΚωνσταντήςΑλέξανδρος Κακκαβάς (γιατρός, εργοδότης της Ελένης)“Σεξουαλική παρενόχληση”
Βάσω ΓουλιελμάκηΜάρθα Καφαντάρη (μαθήτρια του Κωνσταντίνου)
Κώστας ΚάππαςΜένιος (ανιψιός του Κωνσταντίνου)“Τα τριάντα… βάλε καράτια”
Γιώτα ΤζουάνηΜαιρούλα (γειτόνισσα του Μάνθου)
Θανάσης Μαλομύτηςπελάτης του μπαρ
Ευδόκιμος ΤσολακίδηςΣτέφανος (γυμναστής, σχέση της Ελένης)“Στα όρη και στα άγρια βουνά”
Κίμων ΡηγόπουλοςΤζον Χάρις (σκηνοθέτης, παλιός συμμαθητής Κων/νου & Μάνθου)“The Κωνσταντίνου & Ελένης Show”
Νικολέτα Σταυρίδουβοηθός του Τζον Χάρις
Ελένη ΦιλίνηΜαίρη (κομμώτρια, σχέση του Κωνσταντίνου)“Ο εραστής της κομμώτριας”
Τζόυς Ευείδηο εαυτός της“Η φάρμα των ζώων”
Κάτια Αυγουστάτουγειτόνισσα Κωνσταντίνου και Ελένης
Μπάμπης ΓιωτόπουλοςΘρασύβουλος Θεοτοκάς (προϊστάμενος του Κωνσταντίνου)“Οι μάγισσες του Αμαρουσίου”
Έφη ΜουρίκηΒίλμα Θεοτοκά (σύζυγος του Θρασύβουλου)
Σπύρος ΜπιμπίλαςΛάκης Φουρτουνάκης (ιδιοκτήτης χασάπικου, φίλος της Ελένης)“Η βεντέτα”
Απόστολος ΣουγκλάκοςΜητσάρας (παραγιός στο χασάπικο του Φουρτουνάκη)
Ντόρα ΣιμοπούλουΜαρία Φουρτουνάκη (μητέρα του Λάκη)
Κώστας ΔαρλάσηςΝαπολέων Μερμήγκης (καθηγητής φιλοσοφικής, συνάδελφος του Κων/νου)“Κωνσταντίνου και Ελένης βοήθειά μας”
Χρήστος ΣκορδάςΜάνος (σχέση της Ελένης)“Ο χαρτοπαίκτης”
Χαρά ΚαμενίδουΕυαγγελία Αναγνώστου (παλιά καθηγήτρια της Ελένης)“Στα μαθητικά σου τα βιβλία”
Γιώργος Παπαδάκηςο εαυτός του
Αντριάννα ΝταλάρδαΜαριάννα (σχέση του Μάνθου)“Ένα αστέρι γεννιέται”
Χρήστος ΕυθυμίουΝικηφόρος Κατακουζηνός (ξάδελφος του Κωνσταντίνου)“Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο”
Ναταλία Καποδίστριαπρόεδρος δικαστηρίου“Η δίκη”
Αίας Μανθόπουλος †Πάνος / Δρ. Φιλίππου (ηθοποιός, σχέση της Ελένης)“Η κατά πανουργίαν ασθενής”
Θόδωρος ΡωμανίδηςΔρ. Παπαϊωάννος (γιατρός)
Ανδρέας ΝτούζοςΆγγελος Κατακουζηνός (θείος του Κωνσταντίνου)“Με τη θεία δεν είναι αμαρτία”
Τάσος Παπαγεωργάκηςμπράβος του Σάκη Ρουβά“Το ροκ και το πουρόκ”
Ελένη Λουκάο εαυτός της
Μαίρη ΣταυρακέληΕυρυδίκη (ξαδέλφη του Κωνσταντίνου)“Άγριο θηλυκό”
Στέλιος Μάιναςψυχίατρος
Γιάννης Τσιμιτσέληςπελάτης του μπαρ
Ισαβέλλα ΒλασιάδουΡόζμαρι Μπουρσόν (σχέση του Μάνθου)“Το μωρό της Ρόζμαρι”
Νίκος ΓαρεφαλλάκηςΜάριος (φλερτ της Ελένης)
Χριστίνα ΓκόλιαΑλέκα (σχέση του Νικόλα)“Οι γαμπροί της δυστυχίας”
Δήμητρα ΠαπαδήμαΜαρίνα Μανταρινάκη (ξαδέλφη της Ματίνας)“Γλυκειά μου εξαδέλφη”
Μαίρη Μπισμπίκησχέση της Μαρίνας
Ελισάβετ ΚωνσταντινίδουΙωάννα (χήρα, οικιακή βοηθός)“Οι δούλες του Κατακουζενέ”
Ζώζα ΜεταξάΡάνια (σχέση του Μάνθου)
Στέφανος Τραγανόςαφεντικό στο μπαρ
Γιώργος ΒελέντζαςΜιχάλης Μανταρινάκης (πατέρας της Ματίνας)“Οι Γερμανοί ξανάρχονται”
Έφη ΘανοπούλουΛιλή (νοσοκόμα του Μανταρινάκη)
Τζώνυ ΒαβούραςΤζώνυ (θείος της Ελένης)“Μαριχουάνα Στοπ”
Ανδριάνα Βαλέρηπωλήτρια καθαριστικού
Γιώργος Λαμπάτοςεξεταστής οδήγησηςΟι σοφεράντζες
Διαμαντής ΚαραναστάσηςΣτέλιος Μαρκίδης (γιατρός, φλερτ της Ελένης)“Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω”
Βίκυ ΓραμματικάΘεώνη (προϊσταμένη νοσοκομείου)
Γιάννης Φύριοςκος Παπαδόπουλος (ασθενής νοσοκομείου)
Χριστίνα ΧρήστουΕβελίνα (νοσοκόμα, φλερτ Μάνθου)
Σπύρος ΜεριανόςΔρ. Κορομβόκης (χειρουργός)
Ελένη ΛευθεριώτηΣτέλλα (σύζυγος Στέλιου Μαρκίδη)
Κατερίνα ΓιουλάκηΦιλιώ (νονά του Κωνσταντίνου)“The Godmother”
Μαριάννα ΛαγουρούΘεοδώρα Σκοπελούζου (απατεώνας)“Η καλή Σαμαρείτης”
Στέλιος Κρητικόςπορτιέρης
Κώστας Μπάσης †Δρ. Βουλίδης (πλαστικός χειρουργός)“Της μεταμορφώσεως”
Κώστας ΔίγκαςΓεράσιμος Κηπουρός (πατέρας Μίλτου)“Του πατρός και του υιού”
Σταύρος ΝικολαΐδηςΜίλτος Κηπουρός (γιος Γεράσιμου)
Νίκος Μάνεσηςο εαυτός του“Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος”
Γαλήνη ΤσεβάΜιρέλλα (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης)“Τρίχες”
Νίκος ΝτούπηςΚώστας (πελάτης Μιρέλλας)
Περικλής ΛιανόςΑντώνης Ραφτόπουλος“Σεισμοί λοιμοί και Κατακουζηνοί”
Άριελ ΚωνσταντινίδηΑννέτα Μακρή (ασφαλίστρια, φλερτ του Μάνθου)“Τα αυγά και τα πασχάλια”
Μανώλης ΘεοδωράκηςΦοίβος (φλερτ της Πέγκυς)
Νεφέλη ΟρφανούΟυρανία Κακουκίδη (ασφαλίστρια, φίλη της Ελένης)“Βασκανίας το ανάγνωσμα”
Χριστίνα ΓουλιελμίνοΣιλβάνα Μία (Ιταλίδα σχέση του Μάνθου)“Σφαίρες πάνω απ’ το Μαρούσι”
Γιάννης ΜποσταντζόγλουΝίνο (Ιταλός μαφιόζος, αρραβωνιαστικός Σιλβάνας)
Ασπασία ΤζιτζικάκηΛολότα Μπάρα“Η τρίτη διαθήκη”
Γιώργος ΒουλτζάτηςΒρασίδας Χλέμπουρας
Θέμης ΣερμιέΒλαδίμηρος Φιλιππίδης (πρύτανης πανεπιστημίου)“Η λαίδη και η αλήτρα”
Νίκος ΣιδέρηςΙάκωβος Καρανάσος (χρηματιστής, σχέση της Ελένης)“Αγάπης αγώνας άγονος”
Κάτια ΣπερελάκηΑλεξάνδρα (εκδότρια, σχέση του Κωνσταντίνου)
Άννα Χατζησοφιάκα Μαυρέα (σκηνοθέτης)“Τι ειν’ αυτό που το λένε αγάπη”
Σπύρος Λασκαρίδης †Θόδωρος Κατακουζηνός (θείος του Κωνσταντίνου)
Θανάσης Παγώναςζωγράφος

Δημοτικότητα και υστεροφημία

Η σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.[7] Μάλιστα όλες οι επαναπροβολές της, έχουν διατηρηθεί σταθερά στη μεσημεριανή ζώνη, σε αντίθεση με κάποιες άλλες σειρές υψηλής διαχρονικής απήχησης που όμως κάποιες φορές κατά καιρούς έχουν επαναπροβληθεί σε άβολες ώρες, όπως νωρίς το πρωί ή ακόμα και τα ξημερώματα. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο ΡώμαςΡάντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει φήμες περί επιστροφής της σειράς με μία και μοναδική τηλεταινία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει.

Επεισόδια

Α’ Κύκλος (1998 – 1999)

  • Προβαλλόταν κάθε Δευτέρα στις 21:05.
  • Δε προβλήθηκε επεισόδιο στις 7/12/1998 λόγω μετάδοσης διαγωνισμού ομορφιάς (Μις Γιανγκ / Μις Τουρισμός 1998), και στις 8/3/1999 λόγω μετάδοσης των μουσικών βραβείων Ποπ Κορν 1998.
#Τίτλος επεισοδίουΑ’ ΠροβολήΤηλεθέαση
1«Η συγκατοίκηση»05/10/199834.2% [8]
2«Σαν τον σκύλο με τη γάτα»12/10/199831.6% [9]
3«Ο βιολιστής κάτω από την ίδια στέγη»19/10/199829.4% [10]
4«Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»26/10/1998Ν/Α
5«Μωρό μου, μωρό μου εσύ»02/11/1998Ν/Α
6«Δε πληρώνω, δε πληρώνω»09/11/199826.2% [11]
7«Θεία Μάρω, καλέ, θεία Μάρω – Μέρος Α»16/11/199828.2% [12]
8«Θεία Μάρω, καλέ, θεία Μάρω – Μέρος Β»23/11/199827.3% [13]
9«Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις»14/12/199826.2% [14]
10«Παράδοση κατ’ οίκον… ανοχής»21/12/199826.6% [15]
11«Χάλι birthday»28/12/199830.7% [16]
12«Για τη καρδιά της ωραίας Ελένης»18/01/199931.1% [17]
13«Mad σπίτι»25/01/199930.1% [18]
14«Σόι και αβλαβείς – Μέρος Α»01/02/199928.1% [19]
15«Σόι και αβλαβείς – Μέρος Β»08/02/199925.7% [20]
16«Το τελευταίο ταγκό στο Μαρούσι»15/02/199926.3% [21]
17«Σεξουαλική παρενόχληση»22/02/199936.4% [22]
18«Τα τριάντα… βάλε καράτια»01/03/199926.4% [23]
19«Στα όρη, στα άγρια βουνά»15/03/199934.5% [24]
20«The Κωνσταντίνου και Ελένης show»22/03/199934.1% [25]
21«Ο εραστής της κομμώτριας»29/03/199935.5% [26]
22«Η φάρμα των ζώων»05/04/199933.4% [27]
23«Οι μάγισσες του Αμαρουσίου»19/04/199934.7% [28]
24«Αμνησία»26/04/199935.6% [29]
25«Η βεντέτα»03/05/199935.7% [30]
26«Φόνος στο Βυζάντιο»10/05/199931.1% [31]
27«Κωνσταντίνου και Ελένης, βοήθεια μας»17/05/199933.8% [32]
28«Ο χαρτοπαίκτης»24/05/199935.0% [33]
29«Στα μαθητικά σου τα βιβλία»31/05/199937.5% [34]
30«Ένα αστέρι γεννιέται»07/06/199934.1% [35]
31«Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο»14/06/199935.0% [36]
32«Κωνσταντίνου και Ελένης… on the rocks»21/06/1999Ν/Α
33«Η δίκη»28/06/199933.9% [37]

Β’ Κύκλος (1999 – 2000)

  • Προβαλλόταν κάθε Παρασκευή στις 21:05.
  • Το 46ο (εορταστικό) επεισόδιο προβλήθηκε Τρίτη στις 21:05, ενώ το 68ο (τελευταίο) επεισόδιο προβλήθηκε Πέμπτη στις 22:05.
#Τίτλος επεισοδίουΑ’ ΠροβολήΤηλεθέαση
34«Η κατά πανουργίαν ασθενής»08/10/199936.2% [38]
35«Με τη θεία… δεν είναι αμαρτία»15/10/199935.6% [39]
36«Το ροκ και το πουρόκ»22/10/199941.4% [40]
37«Άγριο θηλυκό»29/10/1999Ν/Α
38«Το μωρό της Ρόζμαρι – Μέρος Α»05/11/199938.6% [41]
39«Το μωρό της Ρόζμαρι – Μέρος Β»12/11/199932.2% [42]
40«Η εξηνταβελόνα»19/11/199933.4% [43]
41«Οι γαμπροί της δυστυχίας»26/11/1999Ν/Α
42«Γλυκιά μου εξαδέλφη»03/12/199935.5% [44]
43«Οι δούλες του Κατακουζενέ»10/12/199929.8% [45]
44«Οι Γερμανοί ξανάρχονται»17/12/1999Ν/Α
45«Ο πιο καλός δημότης είμαι εγώ»24/12/199931.7% [46]
46«Η τελευταία μέρα του κόσμου»28/12/199938.2% [47]
47«Μαριχουάνα στοπ»14/01/200038.5% [48]
48«Viva Mexico»21/01/200035.1% [49]
49«Οι σοφεράντζες»28/01/200035.0% [50]
50«Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω»04/02/200032.6% [51]
51«The godmother»11/02/200034.6% [52]
52«Η καλή σαμαρείτης»25/02/200033.0% [53]
53«Της Μεταμορφώσεως»03/03/200032.8% [54]
54«Άπονη ζωή»10/03/200030.2% [55]
55«Του πατρός και του υιού – Μέρος Α»17/03/200032.4% [56]
56«Του πατρός και του υιού – Μέρος Β»24/03/2000Ν/Α
57«Κωνσταντίνος, ο πολιτευόμενος»31/03/200032.6% [57]
58«Οι τρίχες»14/04/200030.1% [58]
59«Σεισμοί, λοιμοί και Κατακουζηνοί»21/04/200034.3% [59]
60«Τα αυγά και τα πασχάλια»05/05/200034.1% [60]
61«Βασκανίας το ανάγνωσμα»12/05/200031.4% [61]
62«Σφαίρες πάνω από το Μαρούσι»19/05/200029.5% [62]
63«Η τρίτη διαθήκη»26/05/200035.7% [63]
64«Η λαίδη και η αλήτρα»02/06/200031.3% [64]
65«Πάρε τα λεφτά και τρέχα»09/06/200029.3% [65]
66«Αγάπης αγώνας άγονος»16/06/200027.2% [66]
67«Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη»23/06/2000Ν/Α
68«Ο γάμος και το γαμώτο»29/06/200028.2% [67]

el.wikipedia.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ