Ο Τούρκος υπουργος Yaşar Güler περιγράφει πως το Τουρκικό drone UAV AKINCI εντόπισε τα συντριμια του Ιρανικού Ελικοπτερου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηρωικοί συμπολεμιστές και συνάδελφοί μου, το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι, για άλλη μια φορά, ο Θεός να ελεήσει τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ibrahim Reisi, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Hussein Emir Abdullahiyan , και άλλους Ιρανούς πολιτικούς, γραφειοκράτες και Ιρανούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα την Κυριακή· Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον φιλικό και αδελφό λαό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τις οικογένειές τους που πενθούν.

Μετά την είδηση ​​του συμβάντος, ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες μετά από αίτημα των ιρανικών αρχών για ένα ελικόπτερο με δυνατότητα νυχτερινής όρασης. Μετά την έγκριση της Προεδρίας μας και την έγκριση των ιρανικών αρχών, το άοπλο UAV AKINCI απογειώθηκε από το Μπάτμαν στις 23.30 και εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο στις 00.12. Κατά τις σαρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη σχετική περιοχή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη οπτική επαφή στις 02.36 και η πηγή θερμότητας που εντοπίστηκε κοινοποιήθηκε στις ιρανικές αρχές.

Στις 05.50, μετά από επαφή με τις ιρανικές αρχές, ελήφθη η πληροφορία ότι τα συντρίμμια είχαν φτάσει. Το UAV μας AKINCI, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο στις 06.45. Συγχαίρω όλους τους συμπολεμιστές μου που έδρασαν σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Προεδρία μας, το Υπουργείο Εξωτερικών μας και τις ιρανικές αρχές σε αυτή τη διαδικασία, και που εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους με μεγάλη επιτυχία αντιδρώντας γρήγορα. Φιλάω το καθένα από τα μάτια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ