Εξανεμίζονται οι καταθέσεις των πολιτών απο τις τράπεζες – Η ακριβεια δεν εχει αφήσει τίποτα όρθιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κρότο καταρρέει το αφήγημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για οικονομική… ευμάρεια της Ελλάδας και των κατοίκων της, αφού κάθε φορά που γίνεται σωστή ανάγνωση των αριθμών και των στοιχείων, εμφανίζεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή της εικονικής πραγματικότητας που πλασάρουν οι παραμυθάδες του Μαξίμου.

Ο Θάνο Τσίρος στη «Ναυτεμπορική» επισημαίνει ότι το 2023 η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης! Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο +13,5%, ενώ η Ευρωζώνη κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στο +14,4%.

Όπως αναφέρεται ακόμα για τις μειωμένες αποταμιεύσεις, το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της πληθωριστικής κρίσης, καθώς οι αυξήσεις των τιμών συμπιέζουν το διαθέσιμο εισόδημα και περιορίζουν τις δυνατότητες αποταμίευσης.

Ένας ακόμη τομέας, για τον οποίο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί και παπαγαλίζει τα περί «εισαγόμενης ακρίβειας», ενώ επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια.

Με βάση τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν έχουν επιδεινωθεί συγκριτικά με τις αντίστοιχες φθινοπωρινές), η Ελλάδα θα παραμείνει ουραγός και για τη διετία 2024-2025 (μείωση 1,5% και 1,3% αντίστοιχα).

Μάλιστα, άλλη χώρα με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης και κατά τη φετινή χρονιά δεν αναμένεται να υπάρξει!

Την ίδια στιγμή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη προβλέπεται βελτίωση, καθώς ο ρυθμός αποταμίευσης θα φτάσει στο 15,5% το 2024 σε επίπεδο Ευρωζώνης και στο 14,4% σε επίπεδο Ε.Ε.

Ίδια εικόνα και για το 2025. Ενώ η αποταμίευση θα υποχωρεί στην Ελλάδα με ποσοστό 1,3%, στην Ευρωζώνη θα «τρέχει» με ρυθμό +15,1%.

Το 2023 έκλεισε με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 2η χειρότερη θέση στην Ε.Ε. όσον αφορά την αναλογία των ακαθάριστων επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα ως ποσοστού του ΑΕΠ!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ναυτεμπορική», για το 2024 η Κομισιόν βλέπει τον δείκτη ακαθάριστων επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στο 9,3% του ΑΕΠ, ενώ για το 2025 στο 10,2%.

Μόνο η Κύπρος έχει χειρότερο ποσοστό από την Ελλάδα (3,6%), ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στο 24,7%.

Κάπως έτσι λοιπόν, καταρρέει ο μύθος του Κυριάκου Μητσοτάκη (ο οποίος εκτός από… «Μωυσής» είναι και «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν») για τις δήθεν επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι και εδώ στον πάτο της Ευρώπης.

 1. Παραμένουν τα ίδια μέσα ΜΜΕ που έδωσαν το τιτάνιο αγώνα να καταργηθεί η απλή αναλογική, να έχουμε κυβέρνηση σταθερά και μονοκομματική.
  Όλα γνωστά και όλα αναμενόμενα για ότι έχει μέχρι σήμερα προκύψει στη χώρα και που δυστυχώς όπως όλα δείχνουν έχουμε και συνέχεια.
  Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει τα λάθη του και μαζί με όλους τους μη σκεπτόμενους συμπαρασύρονται και οι διαφωνούντες.
  Αυτοί που μάχονται να καταλάβουν την εξουσία και όχι μόνο όσοι φαίνονται πρώτο πρόσωπο και όλοι όσοι στηρίζουν όλο αυτό το σύστημα δεν ιδρώνουν για την κατάντια του λαού ούτε και νοιάζονται εάν που η χώρα οδεύει. Στα πολύ-πολύ-πολύ δύσκολα θα παραδώσουν όπως γνωρίζουν πολύ καλά να εφαρμόζουν, αλλά οι ίδιοι θα απολαμβάνουν τα πλούτη τους.
  όταν λοιπόν ο λαός γυρίσει την πλάτη στα ΜΜΕ, όταν σταματήσει να παραμυθιάζεται από δημοκοπήσεις από πολιτικές διαφημίσεις και από λόγιαααα μεγάλα.
  Όταν λοιπόν ο λαός μάθει να μην ξεχνά, να μην διαγράφει, αφήσει την σκέψη ,την λογική , την κρίση να τον καθοδηγούν ίσως τότε η χώρα εμφανίσει μια διαφορετική εικόνα από κάθε άποψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ