Η Αίγυπτος αρνείται να συντονιστεί με το Ισραήλ σχετικά με το πέρασμα της Ράφας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή πηγή επιβεβαίωσε ότι είναι λανθασμένα όσα κυκλοφορούν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ύπαρξη κάθε είδους από κοινού συντονισμό με το Ισραήλ σχετικά με τη στρατιωτική του επιχείρηση στην παλαιστινιακή Ράφα.

Η πηγή υψηλού επιπέδου εξήγησε, σε αποκλειστικές δηλώσεις στα ‘Νέα του Καΐρου’, την Τρίτη, ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ για τις επιπτώσεις της κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας και απέρριψε κάθε συντονισμό μαζί του σχετικά με το πέρασμα της Ράφα.

Η πηγή επεσήμανε ότι «τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν εσκεμμένα ανακριβείς ειδήσεις για να αποσπάσουν την προσοχή από την κατάσταση σύγχυσης που υποφέρει στο εσωτερικό του Ισραήλ».

Η πηγή υψηλού επιπέδου τόνισε ότι «η αιγυπτιακή θέση ήταν συνεπής σχετικά με την ισραηλινή επιθετικότητα από την πρώτη στιγμή και θέτει την αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού στην κορυφή των προτεραιοτήτων της».

Χθες, ο πρέσβης Οσάμα Αμπντέλ Χάλεγκ, εκπρόσωπος της Αιγύπτου στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει στόχο να χειραγωγήσει τα γεγονότα και να θεωρήσει υπεύθυνα την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη για την έλλειψη βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι η διακοπή της ροής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της χερσαίας διάβασης της Ράφα είναι άμεσο αποτέλεσμα της επίθεσης κατά της Λωρίδας.

Ο Αμπντέλ Χάλεγκ πρόσθεσε στην ομιλία του, πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με τις εξελίξεις στη Ράφα, «νότια της Λωρίδας της Γάζας», ότι η προσπάθεια της Αιγύπτου να εισαγάγει βοήθεια και κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πηγάζει από τις ασυμβίβαστες αρχές της, λέγοντας: «Αίγυπτος θα συνεχίσει ακούραστα να βρίσκει τρόπους για την εφαρμογή της βοήθειας στον τομέα».

 Εξήγησε ότι η Αίγυπτος απορρίπτει πλήρως την επίθεση κατά της Παλαιστινιακής Ράφα και την αναγκαιότητα διακοπής όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, εξηγώντας ότι η συνέχιση της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας οδηγεί στην αδυναμία παροχής βοήθειας και ανθρωπιστικού έργου.

Ο εκπρόσωπος της Αιγύπτου στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε ότι η συνέχιση του ανθρωπιστικού έργου στη Λωρίδα της Γάζας είναι δυνατή εάν το Ισραήλ αναλάβει τις ευθύνες του και σταματήσει την επίθεση.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 35.647 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 79.852 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα πρακτορεία.

Το υπουργείο πρόσθεσε στη δήλωσή του την Τρίτη ότι περίπου 85 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 200 ​​τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Al Qahera Akhbar

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ