Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αναπληρώτρια Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νικόλ Τσούλικ λέει ότι είναι σημαντικό το Κοσσυφοπέδιο να συνεργαστεί με τους εταίρους του για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για ένταξη σε όλους τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, γράφει το Radio Free Europe.

Η Τσούλικ σχολίασε μετά τη σημερινή συνάντηση με ομάδα δημοσιογράφων στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πρίστινα.

Επανέλαβε ότι το όραμα των ΗΠΑ για το Κοσσυφοπέδιο είναι να είναι μέρος των ευρωατλαντικών θεσμών.

«Καλούμε το Κοσσυφοπέδιο να ακούσει τις συμβουλές των στενότερων εταίρων του προκειμένου να εγγυηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά την ψηφοφορία», είπε.

Κατά την επίσκεψή της στο Κοσσυφοπέδιο, συναντήθηκε με την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι και τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι και εξέφρασε με την ευκαιρία τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με την Ένωση Σερβικών Δήμων-ZSO και το διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσσυφοπεδίου- CBK, για απαγόρευση της χρήσης του σερβικού δηναρίου.

«Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για αυτά τα θέματα, να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει ξανά. Έχουμε εκφράσει συνεχώς την ανησυχία μας σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του κανονισμού CBK. Λάβαμε υπόψη πώς θα επηρεάσει τις κοινότητες, ιδιαίτερα τη σερβική. Επομένως, παρακολουθούμε την κατάσταση και ανησυχούμε», είπε η Τσούλικ.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ