Η Αλβανία ετοιμάζεται για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών με τη σύσταση μιας κρατικής εταιρείας, η οποία θα ελέγχει αυτόν τον τομέα, ανέφεραν τα αλβανικά media.

Σύμφωνα με αυτά,  η πρώτη έκκληση για τη δημιουργία αυτής της υποδομής στη χώρα έγινε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όταν επισκέφθηκε τα Τίρανα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η αλβανική κυβέρνηση υποστήριξε την πρόταση – κάλεσμα, καθώς ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι θα γίνει διοργάνωση αυτού του βιομηχανικού τομέα και εντός του 2030 θα αρχίσει η εξαγωγή όπλων.

«Η πρόταση για την επιστροφή της στρατιωτικής βιομηχανίας επιχειρηματολογείται με τις γεωπολιτικές ανάγκες της εποχής, όπου η προμήθεια όπλων έχει καταστεί απαραίτητη για το ΝΑΤΟ και για τις χώρες που υποστηρίζει σε στρατιωτικές θέσεις.

Επιπλέον, η ενασχόληση με την ενίσχυση ενός τέτοιου κλάδου μπορεί να θεωρηθεί και ως κερδοφόρα δραστηριότητα για την οικονομία της χώρας», αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BD3414%CE%B3%CF%83%CF%86

Η κρατική επιχείρηση που θα συσταθεί αναμένεται να επαναφέρει σε λειτουργία τα παλιά ερειπωμένα εργοστάσια στα οποία θα επαναλειτουργήσει ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό.

Αυτή δεν θα είναι η μόνη επένδυση στον τομέα της άμυνας, καθώς το μακροπρόθεσμο 10ετές σχέδιο στοχεύει σε αυξημένη κινητοποίηση στο στρατό και τη δημιουργία αρκετών στρατιωτικών βάσεων.

Στην Αλβανία, μετά το 1970, δημιουργήθηκαν τρεις επιχειρήσεις παραγωγής όπλων και πυρομαχικών, στο Μίεκε κοντά στο Ελμπασάν, στο Γκράμς και στο Πολιτσάν, αλλά η παραγωγή σε αυτές έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες.

(Οι φωτογραφίες είναι από ερειπωμένο εργοστάσιο πυρομαχικών στο Poliçan)

The Hellenic Information Team

  1. Ενορχηστρωμένο σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας από τουρκαλβανοσκοπιανούς; Όχι; Μόνο εγώ το βλέπω; Ανησυχώ αδίκως, αφού ο κούλης είναι αρχηγήτορας; Έγινε, κανένα πρόβλημα! Συνεχίστε ό,τι κάνατε ανέμελα, κομψά και ωραία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ