Μεγάλα προβλήματα στην αγορά: Μόλις ένα στα δύο τιμολόγια πληρώνεται εμπρόθεσμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα πρόθυρα της πλήρους αποδρομής βρίσκεται η οικονομία στην χώρα μας, γκρεμίζοντας έτσι το τρανταχτό οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα στοιχεία του βαρόμετρου της εταιρείας ασφάλειας πιστώσεων Atradius είναι πλήρως απογοητευτικά για την χώρα μας. Το 56% των πωλήσεων μεταξύ επιχειρήσεων γίνεται με πίστωση το 2024 όπως και το 2023 ενώ υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και διόγκωση του ιδιωτικού χρέους!

Ειδικότερα, μόλις το 41% των τιμολογίων πληρώνεται εμπρόθεσμα φέτος έναντι 63% πέρισυ. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή το 49% πληρώνεται εκπρόθεσμα έναντι 35% την προηγούμενη χρονιά!

Απαισιόδοξοι είναι οι περισσότεροι ερωτηθέντες από τις επιχειρήσεις καθώς το 62% δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι αφερέγγυοι πελάτες τον επόμενο χρόνο έναντι 31% που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και λένε πως δεν θα επιδεινωθεί η αφερεγγυότητα.

«Σκούρα» τα πράγματα στις επιχειρήσεις καθώς τους τελευταίους 12 μήνες το 28% διαπίστωσε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι μεγαλύτερες και μόλις στο 20% καταβάλλονται ταχύτερα. Η καθυστέρηση στις πληρωμές έχει σημαντικές συνέπειες.

Το 36% έχει έρθει σε εμπορική διαφωνία, το 32% καθυστέρησε στην πληρωμή πελατών, το 27% αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην εσωτερική τιμολόγηση, το 19% διαχειρίστηκε ζητήματα ταμειακών ροών και το 9% διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμου.

Σχετικά με την εξέλιξη των συναλλαγών, το 55% εκτιμά ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ