Αποκάλυψη Πολακη: Είχαμε προμηθευτεί θερμικές κάμερες σε τιμές 120.000 ευρω τη μια, οταν η καλύτερη τιμολογούνταν στην αγορά, περίπου 12.000 ευρω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, με τον Έλληνα πολίτη σταθερά στο ρόλο του τραγικού ήρωα…

Το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, για την αντιμετώπιση της γρίπης H1N1, είχε προμηθευτεί θερμικές κάμερες για να ελέγχει τα σημεία εισόδου της χώρας (αεροδρόμια κλπ.), σε τιμές 120.000 € η μια, τη στιγμή που η τιμή της καλύτερης, τιμολογούνταν στην αγορά, περίπου 12.000 €.

Τη σκυτάλη παίρνει επάξια σήμερα, το “επιτελικό (παρα)κράτος” του Κ. Μητσοτάκη, παρέα με τον δοκιμασμένο επί θητείας Πατούλη μηχανισμό της Περιφέρειας Αττικής-δια του διαδόχου του σήμερα, κ. Χαρδαλιά-με την κατακύρωση διαγωνισμού, συνολικού ύψους 17,8 εκ ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το 95% της αξίας του διαγωνισμού, αφορούσε στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία, 388 καμερών ελέγχου οδικής κυκλοφορίας. Τη στιγμή που, κατά μέσο όρο στην αγορά η κάθε κάμερα κοστίζει περίπου 10.000 €, η Περιφέρεια Αττικής ανέδειξε ανάδοχο στην τιμή των 43.400 €!

Προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ακυρώθηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

1. Δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τη διενέργεια έρευνας αγοράς, η οποία κρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο επιβεβλημένη για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Επιπλέον, δεν λήφθηκαν υπόψη οι αντιρρήσεις μελών της οικονομικής επιτροπής του διαγωνισμού, τα οποία παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις τρέχουσες τιμές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η προμήθεια των καμερών, ήταν υπερκοστολογημένη.

2. Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε πιλοτικό διαγωνισμό προμήθειας 2 συσκευών ανίχνευσης παραβιάσεων. Λίγο μετά, για την προμήθεια 388 καμερών, η Περιφέρεια πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή αύξηση της τιμής κατά 40%!.

3. Οι τεχνικές προδιαγραφές που στάλθηκαν στους φορείς που συμμετείχαν στην έρευνα αγοράς προκειμένου να υποβάλλουν τις προσφορές τους, ήταν διαφορετικές από τις τεχνικές διαγραφές που περιλαμβάνονταν στο Παράρτημα Ι της διακήρυξης.

Η Περιφέρεια συνεπώς, έκανε “παιχνίδι” με τις τεχνικές προδιαγραφές και τιμολόγησε με νοοτροπία “άρχοντα”.

Επειδή, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά σε Ευρωπαϊκούς Πόρους και καθώς τίποτα από όσα ανέδειξε ο Τομέας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν βρήκε το δρόμο προς τη δικαιοσύνη, να ξέρετε ότι όλα τα στοιχεία θα σταλούν και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνει αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να αναδείξει πως ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου, μοιράζει σε γνωστούς και φίλους, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Λεφτά με τα οποία, θα μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας και να αναστραφεί το κλίμα φυγής που είναι διάχυτο στη νεολαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ