Τουρκία: Βυζαντινός τάφος βρέθηκε στην Κλαυδιούπολη κατά την εκσκαφή δεξαμενής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τοποθεσία της βυζαντινής Κλαυδιούπολης στη βόρεια Τουρκία που σήμερα ονομάζεται Μπολού βρέθηκε τάφος κατά την εκσκαφή για κατασκευή μιας δεξαμενής, γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

Η κατασκευή της δεξαμενής νερού ξεκίνησε τον Ιανουάριο για να καλύψει τις ανάγκες σε νερό του χωριού Samsaçavuş στην περιοχή Mudurnu του Μπολού/ Bolu.

Κατά την θεμελιακή ανασκαφή βρέθηκε ιστορικός τάφος. Στην εξέταση των αρχαιολόγων που συνδέονται με την Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Μπολού , οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή μετά από ειδοποίηση, διαπιστώθηκε ότι ο τάφος  ήταν στην τοποθεσία της βυζαντινής  Κλαυδιούπολης.

Υποβλήθηκε αίτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Άγκυρας στις 5 Μαρτίου για να θεωρηθεί η περιοχή όπου βρίσκεται ο τάφος ως προστατευόμενη περιοχή.

Κηρύχθηκε ως προστατευόμενη περιοχή

Κατόπιν αίτησης, οι αρχές πραγματοποίησαν επιθεώρηση του τάφου. Ως αποτέλεσμα των ερευνών, η περιοχή προσδιορίστηκε ως Αρχαιολογικός Χώρος Γ’ Βαθμού και η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Εντός του πεδίου εφαρμογής της απόφασης, θα απαιτείται άδεια πριν από οποιαδήποτε εργασία που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

Demirören News Agency (DHA)

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ