Όταν ο κ. Μητσοτάκης αντιγράφει την πρόταση Τουσκ για ευρωπαϊκό “Iron Dome” με ένα μήνα καθυστέρηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 16 Μαι. 2024 σε  συνέντευξή του ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει:”Ένα ευρωπαϊκό Iron Dome. Είναι μια πρόταση που ήδη την έχω καταθέσει, την επεξεργάζομαι και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια.”

Διαβάστε τώρα τι είχε δηλώσει ένα μήνα πριν, στις 16 Απρ. 2024, ο Ντόναλντ Τουσκ …
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ζητά τον ευρωπαϊκό «Σιδερένιο Θόλο»

IMG 20240523 192058

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τόνισε την επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία ενός αμυντικού συστήματος «Iron Dome» για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen στη Βαρσοβία, ανέφερε το Polsat News στις 15 Απριλίου.

Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Σιδερένιο Θόλο παρόμοιο με αυτόν του Ισραήλ, είπε. «Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται επίσης σε επικίνδυνη ζώνη», είπε ο Τουσκ. «Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός απάντησε θετικά στην πρότασή μου να συμμετάσχει η Πολωνία σε ένα ευρωπαϊκό έργο που θα χτίσει αποτελεσματικά έναν θόλο για την προστασία του ουρανού μας».

Υ.Γ

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg οι δυο πρωθυπουργοί Τουσκ και Μητσοτάκης, έστειλαν επιστολή στην ΕΕ για κοινή ευρωπαϊκή αμυντική ασπίδα…

IMG 20240524 072735

Στον επίλογο το άρθρο αναφέρει ότι ένας έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος (χωρίς όνομα) δήλωσε ότι, ο Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της ευρωπαϊκής άμυνας κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Τουσκ τον Απρ. 2024.

IMG 20240523 200046

Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά ούτε και από την επίσημη ανακοίνωση της συνάντησης και τις επίσημες δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του κ. Μητσοτάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ