Ο θηλυκός Ρήγας Φεραίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγχαρητήρια κα Νεγρεπόντη– Δελιβάνη για το εξαιρετικό σας βιβλίο “Για την Ελλάδα που ματώνει” και για τη τεράστια προσφορά σας στη παιδεία και τη χώρα μας.

Αποτελείται ένα πρεσβευτή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο με το επιστημονικό έργο και τη διεθνή παρουσία σας. Το βιβλίο σας αποπνέει μια αγωνία για αυτή την ευλογημένη χώρα παγιδευμένη στα χρέη της και τις εξαρτήσεις της όπως αναφέρετε αλλά και μια ελπιδα ότι κάποτε θα ανακάμψει!

Το βιβλίο σας θα έπρεπε να είναι στα χέρια κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα της κάθε εξουσίας ως γνώση, έμπνευση και κινητήρια δύναμη για περισοτερη προσπάθεια με στοχο μια καλύτερη χώρα που να εξελίσσεται συνεχώς χωρίς χρέη, βάρη και οικονομικές εξαρτήσεις

Θα προσέθετα στο τίτλο του βιβλίου τη λέξη “θυμώνει” και πραγματικά μας θλίβει να βλέπουμε τα νέα παιδιά χωρίς προοπτική σε μια χώρα χωρίς οικονομικά θεμέλια. Αριστεύουν στα γράμματα και τις τέχνες και θέλουν να προοδεύσουν αλλά δεν μπορούν στο βαθμό των ικανοτήτων τους.

Μιλήσατε για το χρέος που μας εχουν φορτώσει και εμποδίζει την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη είναι μέσα στην τεχνολογία και στον πολιτισμό, άφθονη στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την κοινωνία μας που όμως δεν αξιοποιείται.

Είχα την τιμή της πρωτοβουλίας στη δύσκολη για τη χώρα χρονιά 2015 με κίνδυνο αποπομπής της από την Ευρωπαϊκή Οικογένεια να απευθυνθώ σε Νομπελίστες που γνώριζα από τα συνέδρια μας Ιατρικής Χημείας που διοργάνωνα ετησίως μεταξύ των οποίων και ο James Watson( ανακάλυψη DNA).

Τους κάλεσα να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ηγεσία την υποστήριξη της χώρας και των Πανεπιστημίων. Ανταποκρίθηκαν άμεσα δεκαέξι κάτοχοι Nobel και μετά την επιστολή των στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία προέκυψε το Ταμείο ΕΛΙΔΕΚ( Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας) με προϋπολογισμό 240.000.000 Ευρώ που βοήθησε την έρευνα και τους νέους ερευνητές στην Ελλάδα. Ήταν ένα παράδειγμα εξωστρέφειας με θετικό αποτελεσμα. Ο κάθε ένας μπορεί να συμβάλει από εκεί που ευρίσκεσαι.

Συγχαρητήρια για τους αγώνες σας και σας ευχαριστούμε! Αποτελείται παράδειγμα για μίμηση!

Συγχαρητήρια επίσης στους διοργανωτές της εξαιρετικής εκδήλωσης.

Γιάννης Ματσούκας

Καθηγητής Χημείας

Honorary Professor

University of Calgary, Canada

Victoria University, Australia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ