Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου αλλα η γεωμορφολογία και η αρχιτεκτονική της, κινδυνεύουν να αφανιστούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδημοσιεύεται με άδεια από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες», ένα εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία», που υποστηρίζεται από το inside story. Το project αναδεικνύει τα πολλαπλά ζητήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες, από την αδυναμία ζωτικών υποδομών να αντεπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως την αλλοίωση του τοπίου και τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους νησιώτες.

Κάποια γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης είναι ακόμη ορατά, θυμίζοντας πώς ήταν ο τόπος κάποτε. Το νησί ωστόσο αλλάζει ραγδαία καθώς η ανάπτυξη του τουρισμού και του real estate αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο. Τεράστια κτίρια χτίζονται μέσα σε οικισμούς, ακόμα και παραδοσιακούς που προστατεύονται με Προεδρικά Διατάγματα, ενώ πολλές από τις νέες οικοδομές δεν θυμίζουν σε τίποτα την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης και των Κυκλάδων. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ