Η Ιταλία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη χερσαία δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ο Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ότι «η Ιταλία δεν θα στείλει ούτε έναν στρατιώτη». Αναφερόμενος στην συνέντευξη του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον Economist, επισήμανε, επίσης: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα του ΝΑΤΟ για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Ρωσία, ο Ταγιάνι υπογράμμισε:

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη».

Καταλήγοντας δήλωσε: «Τα μηνύματα που φτάνουν από την Ρωσία προκαλούν και έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε πάντα για την ειρήνη και για να χαμηλώσουμε τους τόνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ