Τέμπη: DNA νεκρού επιβάτη στα «μπάζα» της ντροπής!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας από τους χειρότερους φόβους συγγενών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα στην εφημερίδα «Ελευθερία» ταυτοποιήθηκε εύρημα από το ιδιόκτητο οικόπεδο που άτακτα και παράνομα είχαν μεταφερθεί 25 φορτηγά με στοιχεία, με αυτό ηλικιωμένου επιβάτη του τρένου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τα ευρήματα από το ιδιόκτητο οικόπεδο αναλύθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων, τα οποία και εστάλησαν υπό τη μορφή έκθεσης στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη. Μετά από ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε τμήμα οστού που εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από κόσκινο. Σύμφωνα και με πληροφορίες του Documento το ύποπτο δείγμα βρέθηκε κατά την διαδικασία του κοσκινίσματος της διαλογής των χωμάτων από την ομάδα Anubis. Όταν εντοπίστηκε το ύποπτο δείγμα έγινε δευτερογενής έλεγχος και τα σκυλιά κατέδειξαν πως πρόκειται για ανθρώπινο δείγμα. Έπειτα παραδόθηκε στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμα πως τρία επιπλέον οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά την διαλογή των χωμάτων πρόκειται άμεσα να εξεταστούν από ανθρωπολόγο, ενώ σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να είναι ανθρώπινα.

Συγγενείς σε ρόλο ντεντέκτιβ

Οι αρμόδιες αρχές εξ αρχής προέβησαν σε τεράστιες παραλείψεις. Ακόμα μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν ήταν εκείνοι που ως όφειλαν, έκαναν έρευνες για να εντοπιστούν στοιχεία, αλλά ήταν οι άνθρωποι που πενθούν για το χαμό των δικών τους ανθρώπων. Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε πως χάρη σε κάποιους συγγενείς θυμάτων και συγκεκριμένα σε μία μάνα που έχασε το παιδί της, έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα, που δυστυχώς αναδεικνύουν την εγκληματική αμέλεια που διέπραξαν όσοι επιχείρησαν στο χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας τις πρώτες ημέρες.

Αυτή η μητέρα, λοιπόν, μετά από έρευνα που είχε κάνει η ίδια, ρωτώντας ντόπιους και ακούγοντας μαρτυρίες μεταξύ άλλων κατέληξε στο ιδιόκτητο οικόπεδο ιδιοκτησίας «Πανδρεμμένου», φωτογράφησε και βιντεοσκόπησε το μέρος και έθεσε τα στοιχεία ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας κάποιοι φρόντισαν να εκχωματώσουν και να γεμίσουν 25 φορτηγά με υλικά που αποτελούσαν στοιχεία – πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος και να τα μεταφέρουν σε άγνωστη μέχρι πριν λίγο καιρό τοποθεσία χωρίς καν να ενημερώσουν τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν συγγενείς θυμάτων που εδώ και μήνες φωνάζουν για όσα (δεν) έγιναν όταν έπρεπε, με ευθύνες που διαχέονται σε πολλές κατευθύνσεις και φυσικά καταρρίπτουν τον ισχυρισμό πως τα χώματα που μεταφέρθηκαν από τις πρώτες κιόλας ώρες περιείχαν μόνο χώματα, θάμνους και πουρνάρια που είχαν μεταφερθεί στα πλαίσια διαμόρφωσης του χώρου για επιχειρησιακούς λόγους, τα οποία μάλιστα όπως αναφέρεται σε καταθέσεις εμπλεκόμενων στις ανακριτικές αρχές, είχαν πρώτα ελεγχθεί από την πυροσβεστική. Όπως έχει γίνει γνωστό στο ιδιόκτητο οικόπεδο έχουν βρεθεί και πολλά συντρίμμια από τους συρμούς που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Μένει, λοιπόν, να απαντηθεί ποιος ήταν αυτός τελικά που έδωσε την εντολή να απομακρυνθούν τόσα κυβικά χώματος που όπως αποδεικνύεται μήνες μετά, περιείχαν πληθώρα συντριμμιών και ανθρώπινο οστό θύματος. Το ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να εξαφανίσουν πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος πριν καν τελειώσει η προανακριτική διαδικασία έχει αναλάβει να αποκαλύψει η αντεισαγγελέας Λάρισας, Κατερίνα Μάτση, η οποία είχε ζητήσει με διάταξή της εντός 20 ημερών να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ