Ποταπή τουρκική πρόκληση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Έβαλαν τη σημαία του ψευδοκράτους δίπλα στο όνομα Κύπριας αθλήτριας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι που φιλοξενούν το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Σμύρνη, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο άτιμοι είναι, με μια πρόκληση ελεεινού τύπου.

Η Κύπρια Πρωταθλήτρια Ολίβια Φωτοπούλου ετοιμαζόταν να αγωνιστεί στα προκριματικά των 100 μέτρων, όταν στην τηλεοπτική μετάδοση εμφανίστηκε στα γραφικά δίπλα στο όνομά της, η σημαία του ψευδοκράτους, αντί γι’ αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Άμεση αντίδραση εκτός ταρτάν…

Η Κυπριακή Ομοσπονδία ερασιτεχνικού αθλητισμού στίβου (ΚΟΕΑΣ) αντέδρασε άμεσα και προέβη σε γραπτή ένσταση προς τη Βαλκανική Ομοσπονδία και τους Τούρκους διοργανωτές, με λεπτομερή ενημέρωση και προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά και το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Η Κυπριακή αποστολή προειδοποίησε πως αν επαναληφθεί μια τέτοια ιταμή πρόκληση, δεν αποκλείεται σε συνεννόηση και με την Ελλάδα, να αποχωρήσειαπό τους αγώνες.

…αλλά και εντός!

Η ίδια η Ολίβια Φωτοπούλου απάντησε… εκκωφαντικά κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και υψώνοντας την κυπριακή σημαία μέσα στη Σμύρνη!

Η Κύπρια Πρωταθλήτρια συνέχισε τη δική της παράδοση, τερματίζοντας στη 2η θέση των 100μ. με 11.39 (άνεμος ή 2,2 μ/δ ή άγνωστος μέχρι στιγμής) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που είναι το τέταρτό της τέτοιου χρώματος στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, φτάνοντας συνολικά τα επτά (7), αφού έχει ακόμα ένα (1) χρυσό και δύο (2) χάλκινα.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία ερασιτεχνικού αθλητισμού στίβου ανέφερε ακόμα για την τουρκική πρόκληση:

«Σε μια προβληματική έως τώρα διοργάνωση στη Σμύρνη, με τους διοργανωτές να εμφανίζουν τη ψευδοσημαία του ψευδοκράτους δίπλα από το όνομα της Φωτοπούλου στα προκριματικά και να αναγράφουν σε πλακάτ την Κυπριακή Δημοκρατία ως Νότια Κύπρο!!! Η ΚΟΕΑΣ και ο πρόεδρος της Περικλής Μάρκαρης προέβη σε άμεσες παραστάσεις προς τη βαλκανική ομοσπονδία και ζήτησε από τους διοργανωτές να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλιώς θα αποχωρήσουμε από τη διοργάνωση και θα μας ακολουθήσει και η Ελλάδα…
Ελπίζοντας ότι η «προκλητική» στάση της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου δεν θα συνεχιστεί, να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής στη δισκοβολία γυναικών η Ανδρονίκη Λαδά κατέλαβε την 5η θέση με 53,19μ. και η Παρασκευή Θρασυβούλου την 7η με 49,89μ. Στα 100μ. ανδρών ο Σταύρος Αυγουστίνου κατετάγη 10ος με 10.55, στα 400μ. ανδρών και γυναικών πήραμε την 11η θέση με τον Παΐσιο Δημητριάδη (47.73) και την Καλλιόπη Κουντούρη (55.04), ενώ στα 400μ. με εμπόδια γυναικών η Καλυψώ Σταύρου κατετάγη επίσης 11η με 1:00.07».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ