Σάλος με τον Ελληνα επιχειρηματία που σκηνοθέτησε τον θάνατο του για αποφυγει την απαγόρευση εξόδου, ωστε να ταξιδεύει στην Γερμανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνοθέτησε τον… θάνατό του για να «σπάσει» την απαγόρευση εξόδου, που του είχε επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ανενόχλητος στη Γερμανία, όπου λειτουργούσε την επιχείρησή του με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα! Δύο χρόνια αργότερα, μη αντέχοντας το… κρυφτό, αυτοκαταγγέλθηκε ότι είχε πλαστογραφήσει τον θάνατό του!

Πρωταγωνιστής της απίστευτης και πρωτοφανούς υπόθεσης, που απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2012, ο 60χρονος Νίκος Χρήστου, ο οποίος κατάφερε να παραπλανήσει τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, κατασκευάζοντας πλαστά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το πιστοποιητικό θανάτου του!

Όλα ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή του σε σοβαρή ποινική υπόθεση, για την οποία του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει στη Γερμανία, της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος. Με τη βοήθεια γνωστού του, που είχε γραφείο τελετών, πέτυχε να εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο μάλιστα
επικυρώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, και πλέον θεωρείτο νεκρός, οπότε έπαψε και η εναντίον του ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος Νίκος Χρήστου ξεκίνησε τα πηγαινέλα στη Γερμανία, καταφέρνοντας
παράλληλα να περνά τα σύνορα με την πραγματική του ταυτότητα, χωρίς ποτέ κανείς να τον σταματήσει, αφού τυπικά ήταν νεκρός…Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, το 2014, θέλοντας να ζήσει φυσιολογικά και χωρίς κυνηγητό, πήγε ο ίδιος στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο, όπου κατήγγειλε τον… εαυτό του για όσα είχε διαπράξει, ενώ ζήτησε την έκδοση διαβατηρίου ως ζωντανός πλέον!

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Νίκος Χρήστου στον «Αδέκαστο», στο ελληνικό προξενείο τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει τόσο απλά η διαδικασία και θα πρέπει να συλληφθεί και να μεταφερθεί στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών εναντίον του… εαυτού του.

Συνέχισε να ζει ανενόχλητος στη Γερμανία, όπου συνελήφθη τρία χρόνια αργότερα, το 2017, και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Οδηγήθηκε στις φυλακές και τότε διαπίστωσε ότι, μαζί με τον ίδιο, που μέχρι τότε θεωρείτο νεκρός, στο μεταξύ είχε αναβιώσει και η εναντίον του ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί ερήμην σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν του κοινοποίησαν την κλήτευση για το δικαστήριό του στη διεύθυνσή του στη Γερμανία, αλλά στην παλιά του διεύθυνση στο Μοσχάτο, όπου διέμενε πριν σκηνοθετήσει τον θάνατό του.

Ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 2017 διαπίστωσε ότι είχε παρέλθει πλέον και η προθεσμία για την άσκηση έφεσης και έπρεπε να εκτίσει την ποινή του. Ο Νίκος Χρήστου τα τελευταία δύο χρόνια κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού. Εχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία πρωτόδικα απορρίφθηκε, για αυτό και παραμένει έγκλειστος. Ελπίζει στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για μια δεύτερη ευκαιρία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ