Έρχεται στην Ελλάδα ο εμίρης του Καταρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ξεκινάει αύριο Δευτέρα ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί. Προηγήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι διμερείς επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας οικονομικής και διπλωματικής επαναπροσέγγισης των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται η προ δεκαετίας προσπάθεια μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ να προωθήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως στις νησίδες Οξειά και στη Ζάκυνθο, που ωστόσο είχαν ατυχή κατάληξη. Παλαιότερα το Κατάρ είχε επενδύσει και σε ελληνικές τράπεζες αλλά και στην παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, το μερίδιο της Qatar Petroleum στην Ηρων εξαγοράστηκε τελικά από τη βασική μέτοχο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2021.

Επιπλέον, είχε ενδιαφερθεί για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει τελικά στην υποβολή επίσημης πρότασης. Ο Μητσοτάκης τον Φεβρουάριο παρουσίασε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στον σεΐχη μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, στον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά η Καταριανοί θα ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργεί η οικονομική τους επιφάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ