Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαγιόρκα της Ισπανίας κατά του μαζικού τουρισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ του Σαββάτου, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα κατά του μαζικού τουρισμού και των ελλείψεων κατοικιών.

 Αυτές οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση ενός πολυσύχναστου εστιατορίου, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

«Λέμε: φτάνει» ήταν ένα από τα συνθήματα χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους στο κέντρο της Πάλμα, την πρωτεύουσα του νησιού Μαγιόρκα, το βράδυ του Σαββάτου 25 Μαΐου και διαμαρτυρήθηκαν για τον μαζικό τουρισμό στο νησί. Η αστυνομία υπολόγισε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 10.000.

Συμμετέχοντες από όλα τα μέρη του νησιού πήγαν στην πόλη Πάλμα, το κέντρο του νησιού, για τη διαδήλωση. Ένα άλλο σύνθημά τους ήταν «η Μαγιόρκα δεν πωλείται».

Η διαμαρτυρία έγινε από την Banc de Temps de Sencelles, η οποία κατηγορεί τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και τουριστών του νησιού που μένουν σε μπανγκαλόου, για ελλείψεις κατοικιών και «την καταστροφή αυτού του ισπανικού νησιού της Μεσογείου».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, υπήρχαν πολλές οικογένειες με παιδιά, φοιτητές και συνταξιούχοι, που διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο της Πάλμα και φώναξαν συνθήματα όπως «Όποιος αγαπά τη Μαγιόρκα δεν θα την καταστρέψει». Υπήρχαν επίσης πλακάτ με τα εξής συνθήματα: «Όταν μας αρνείσαι μια στέγη, μας αρνείσαι το μέλλον».

Στην πορεία συμμετείχαν διάφορα συνδικάτα, ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος και οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ