Ιωάννα Λιούτα στον Τέρενς Κουίκ: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου (άνοιξη 2024) για τη χώρα μας για ακρίβεια και της οικονομία

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιωάννα Λιούτα στον Real fm 97.8 με τον Τέρενς Κουίκ και την Eρη Πανάγου


”Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία”.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου (άνοιξη 2024) για τη χώρα μας για την ακρίβεια και της οικονομία:

  • ▶︎ ▶︎Το 82% δηλώνουν ότι η κατάσταση στην εθνική οικονομία είναι «εντελώς κακή» και οι πολίτες της Ε.Ε. κρίνουν ανάλογα σε ποσοστό 58% για τις εθνικές τους οικονομίες.
  • ▶︎ ▶︎Στην ερώτηση για το πως περιμένουν να εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα για τους επόμενους 12 μήνες, 44% απαντούν πως θα είναι χειρότερη, 38% δηλώνουν ότι θα είναι «το ίδιο» και ένα 17% μόνο ελπίζει ότι θα είναι καλύτερη.
  • ▶︎ ▶︎Η αγανάκτηση των Ελλήνων για την ακρίβεια αποτυπώνεται και στην ερώτηση για το ποια θεωρούν ότι είναι τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους και απαντούν σε ποσοστό 52% «την αύξηση των τιμών και το κόστος ζωής «και σε ποσοστό 35% «την οικονομική κατάσταση».
  • ▶︎ ▶︎Το 44% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να πάρει μέτρα για την οικονομία και το 41% για την ανεργία. Από τους πολίτες της ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 25% και 21% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ