Το κοινοβούλιο της Δανίας απέρριψε την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κοινοβούλιο της Δανίας απέρριψε σήμερα νομοσχέδιο για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, αφού ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι λείπουν οι «απαραίτητες προϋποθέσεις» για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο νόμος προτάθηκε από τέσσερα αριστερά κόμματα στα τέλη Φεβρουαρίου και ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν είπε ότι δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο νόμου τον Απρίλιο.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος για τον μόνο λόγο ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα οι προϋποθέσεις». Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το ψήφισμα, αλλά θέλουμε να έρθει η μέρα που θα μπορούμε», είπε ο Ράσμουσεν.

Τα μέλη του κοινοβουλίου της Δανίας ψήφισαν το πρωί σήμερα, μετά την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι η Ισπανία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενωμένη υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Έσπεν Μπαρθ Έιντε επεσήμανε ότι η Νορβηγία είναι «ένα από τους οι πιο ένθερμους υπερασπιστές του παλαιστινιακού κράτους εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ