Πρόεδρος Σερβίας στα εγκαίνια Γερμανικού εργοστασίου: «Δεν ήταν εύκολες οι μέρες για σχέσεις με τη Γερμανία, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την τοποθέτηση θεμελίου λίθου για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου του PWO Group στο  Τσάτσακ αναφέρθηκε σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Γερμανίας μετά την έγκριση του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα, το οποίο ξεκίνησε η Γερμανία.

Στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στο Τσάτσακ, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε για τη σημασία της Γερμανίας για τη Σερβία.

«Πιστεύω ότι αυτό το εργοστάσιο θα είναι ένα σημαντικό εργοστάσιο, οι πέντε από τις 15 εταιρείες που είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς προέρχονται από τη Γερμανία. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Γερμανία για εμάς. Οι προηγούμενες μέρες δεν ήταν εύκολες, είναι ξεκάθαρο ότι στον πολιτικό χώρο υπήρχαν πράγματα που μας χώριζαν. Αλλά συμφωνώ ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου – είπε ο Βούτσιτς.

Γερμανίδα Πρέσβειρα: Επιθυμία είναι η Σερβία να γίνει μέλος της Ε.Ε.

%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B9%CE%B1 %CE%B5%CF%81%CF%84654622

Στην τελετή στο Τσάτσακ παρευρέθηκε και η πρέσβειρα της Γερμανίας Άνκε Κόνραντ, η οποία έθιξε και το θέμα της συνεργασίας με τη Σερβία.

Η Άνκε Κόνραντ είπε ότι επιθυμία της Γερμανίας είναι η Σερβία να γίνει μέλος της Ε.Ε

– Η Γερμανία και η Σερβία συνδέονται με μια ιστορία γεμάτη αλλαγές, στο παρόν, και όσον αφορά το μέλλον, η επιθυμία είναι η Σερβία να γίνει μέλος της ΕΕ.

Ανυπομονώ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας μαζί, μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς. Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά στα εγκαίνια του εργοστασίου, είπε η Κόνραντ.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία της Γερμανίας, το ψήφισμα για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα εγκρίθηκε την περασμένη Πέμπτη στον ΟΗΕ, με 84 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 68 αποχές, σημειώνει η blic.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ