Αλβανία: Διαδηλωτές πετούν βόμβες μολότοφ σε δημοσιογράφους, στιγμές πανικού μπροστά στο Δημαρχείο των Τιράνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στιγμές πανικού έχουν προκαλέσει οι ρίψεις βομβών μολότοφ και οι ζωές των δημοσιογράφων έχουν τεθεί σε κίνδυνο καθώς φιάλες με εύφλεκτο υγρό έχουν εκραγεί ακριβώς δίπλα τους.

%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1 3456%CF%86%CF%85%CE%B4%CF%8612

Ένας άνδρας έτρεξε να τραβήξει το ποδήλατο ενώ ένας άλλος που ήταν κοντά στη φωτιά φαίνεται να ακούμπησε το παντελόνι του καθώς προσπαθεί να το σβήσει με το χέρι του, ενώ ένα αγόρι πηγαίνει να τον βοηθήσει.

Στο μεταξύ, βόμβες μολότοφ πέταξαν οι διαδηλωτές προς το κτίριο του Δημαρχείου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει φράχτη.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος, Κλέβις Μπαλίου, στην ομιλία του ενώπιον των διαδηλωτών στον Δήμο Τιράνων, είπε ότι σήμερα είναι η ώρα να δείξουμε ότι δεν πέφτουμε θύματα σάπιων παιχνιδιών εξουσίας.

Ο Μπαλίου τόνισε ότι δεν έχει δει σε καμία χώρα στον κόσμο διεφθαρμένους να δημιουργούν …επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα είναι η ώρα να δείξουμε σε μια σάπια δύναμη ότι δεν πέφτουμε θύματα των παιχνιδιών της διαφθοράς. Έχετε δει καμία χώρα στον κόσμο που οι διεφθαρμένοι να δημιουργήσουν μια επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1 3456%CF%86%CF%85%CE%B4%CF%861

Κοιτάξτε αυτόν τον δήμο, αφού βγήκαν τα δεδομένα ότι έβαλε το χέρι στην τσέπη των πολιτών, εφευρίσκει δραστηριότητες για να αποσπάσει την προσοχή. Δεν ξεχνάμε, θα αντιμετωπίσουμε, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τη δύναμη της διαφθοράς για να απομακρύνουμε τους κλέφτες σε δήμο και κυβέρνηση.

«Σταματήστε την κλοπή για να σταματήσουμε την αντίσταση, εσείς και οι κλέφτες σας θα συλληφθούν, δεν είναι ο δήμος 5D, είναι ο δήμος του πολίτη, οπότε η αστυνομία συλλαμβάνει αυτόν που κλέβει το μέλλον και τα χρήματά μας», είπε ο Κλέβις Μπαλίου.

%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1 3456%CF%86%CF%85%CE%B4%CF%86123

Η αστυνομία κάλεσε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία να αποστασιοποιηθούν από κάθε πράξη βίας, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις ρίψεων μολότοφ που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών.

Με πανό στα χέρια οι διαδηλωτές ζητούν την απομάκρυνση του δημάρχου Εριόν Βελιάι, μετά το σκάνδαλο με τον φάκελο «5D», όπου φυλακίστηκαν αρκετοί διευθυντές του Δήμου Τιράνων και αρκετοί άλλοι βρίσκονται υπό έρευνα.

Αυτή είναι η 9η συνεχόμενη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης και της Θεατρικής Συμμαχίας μπροστά από τον κρατικό θεσμό.

pamfleti

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ