Αδιανόητη η απόφαση να κλείσει η ΔΟΥ Χαλκίδας, λένε οι εργαζόμενοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας , οι εργαζόμενοι εγκαλούν τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή για ουσιαστική κατάργηση της, τονίζοντας ότι με απόφασή του μεταφέρονται αρμοδιότητές της σε αντίστοιχες υπηρεσίες της Αττικής.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ να καταργήσει ουσιαστικά τη ΔΟΥ Χαλκίδας με μεταφορά των αντικειμένων της στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν πρέπει να περάσει! Καλούμε και την πολιτική ηγεσία να πάρει θέση!

Θεωρούμε αδιανόητο να εφαρμόζονται αντίποινα και να τιμωρούνται
συλλήβδην όλοι οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας, τη στιγμή που η μεγάλη
πλειοψηφία δεν έχει σχέση με τα γεγονότα.

Μια τυχόν κατάργηση της ΔΟΥ Χαλκίδας με μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Αττική είναι καταστροφική απόφαση γιατί:

στιγματίζει μόνιμα και τιμωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των
εργαζομένων στη ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα.
ανατρέπει δραματικά την καθημερινότητα των εργαζομένων αυτών,
που θα κληθούν να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις όχι μόνο από τη
Χαλκίδα, αλλά και από την Λίμνη, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά κλπ.
προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε όλους τους πολίτες
και επαγγελματίες του νομού Εύβοιας οι οποίοι δε θα μπορούν πλέον να
εξυπηρετηθούν. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν υπάρχει φορέαςσυλλογικότητα στο νομό Εύβοιας που να μην έχει εκφράσει την καταδίκη του στο σχέδιο κλεισίματος της ΔΟΥ Χαλκίδας
δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στις ήδη επιβαρυμένες κεντρικοποιημένες υπηρεσίες της Αττικής, πολλές από τις οποίες ουλεύουν ήδη “στο κόκκινο”.
Αν η Διοίκηση της ΑΑΔΕ, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της περί του αντιθέτου, έχει σχέδια να καταργήσει και τις ΔΟΥ της περιφέρειας μετά από Αττική-Θεσσαλονίκη, ας βγει να το πει ανοιχτά!

Ας μην ψάχνει προσχήματα ή αφορμές, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ίδια αποτελεί μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, και σε καμία περίπτωση παράγοντα επίλυσης αυτών».

Οι σημειώσεις στο «τεφτέρι» και οι διάλογοι που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Τα έξοδα του σπιτιού, αλλά και τα χρήματα των εκβιασμών, σημείωνε σε «τεφτέρι» η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος εκβιαστών που ήταν υπάλληλοι της εφορίας. Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ ης χώρας.

Όπως αναφέρει το Star, στο «τεφτέρι» φέρεται να σημείωνε έξοδα για σούπερ μάρκετ, διακοπές, φροντιστήρια, εκτός από τα χρήματα που λάμβανε από τους εκβιασμούς των επιχειρηματιών.

Χθες, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία ακόμη υπάλληλος προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και άλλα πρόσωπα με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ