Κοινωνικός Τουρισμός: Ποτε ανοίγει η πλατφόρμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας του νέου προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού. Μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να ανοίξουν οι αιτήσεις, με τη διάρκεια του προγράμματος να υπολογίζεται από την 1η Ιουλίου 2024 έως την 31η Ιουλίου 2025.

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος χρόνος για να εκδοθούν προσωρινά αποτελέσματα, να υποβληθούν και να ελεγχθούν οι όποιες ενστάσεις.

Η επιλογή των 300.000 δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση, ενώ, εκτός προγράμματος θα τεθούν όσοι έλαβαν το voucher πέρυσι. Οι οριστικοί πίνακες θα δημοσιοποιηθούν ως τα τέλη Ιουνίου, με τους δικαιούχους, που θα λάβουν τη σχετική επιταγή (voucher), να μπορούν να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές στον προορισμό που θα επιλέξουν και με τον πάροχο που θα συνεργασθούν.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2024 είναι οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

Ασφαλισμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι
Επαγγελματίες ασφαλισμένοι υπέρ ΔΥΠΑ
Άνεργοι (τουλάχιστον τρεις μήνες)
Ετήσιο Εισόδημα έως 30.000 €
Μακροχρόνια άνεργοι: Μέχρι 16.000€ άγαμοι, έως 24.000€ έγγαμοι χωρίς παιδιά, + 3.000€ για κάθε παιδί.
Μονογονείς: Έως 24.000€ + 3.000€ ανά τέκνο.
Αξίζει να σημειωθεί πως τις επιταγές του 2023, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις εξαργυρώσουν έως την 30ή Ιουνίου 2023 και αφορούν σε 6 έως 12 διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (0% έως 25%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ