Κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη από το βιβλίο «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» στις Πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρεμιέρα είχαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 στα Επαγγελματικά Λύκεια, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ αύριο, 31 Μαΐου, θα πάρουν τη σκυτάλη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα που αφορούν στο βιβλίο, τη σημασία και τη χρησιμότητά του για τον άνθρωπο αλλά και σε κείμενο του Μενέλαου Λουντέμη από το βιβλίο «Ένα παιδί μετράει τα άστρα». Το κείμενο για το βιβλίο ήταν από το διαδίκτυο και οι μαθητές κλήθηκαν, μεταξύ άλλων να γράψουν μία ομιλία (200‐250 λέξεις) που θα εκφωνήσουν στο σχολείο στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσίαζαν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Όσον αφορά στο απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη από τους μαθητές ζητήθηκε να αναπτύξουν «πώς αποδεικνύεται η μεγάλη αγάπη που φαίνεται να τρέφει ο ήρωας του αποσπάσματος για το βιβλίο; Ποια θεωρείτε ότι είναι η στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο;».

Ανάμεσα στις ασκήσεις, οι υποψήφιοι έπρεπε να καταγράψουν τα δομικά μέρη ενός αποσπάσματος αλλά και τους αφηγηματικούς τρόπους, ενώ κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και σχήματα λόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ