Μεγάλη απρέπεια της πρεσβείας της Γερμανίας σε εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανική απρέπεια στην Κρήτη! Ο συγγραμματέας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕΣΔΟΓΕ), Αριστομένης Συγγελάκης , αποκαλύπτει την απαγόρευση από τη γερμανική πρεσβεία της εισόδου Έλληνα δημοσιογράφου στο «γερμανικό» νεκροταφείο στο Μάλεμε ,σε  εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης.
IMG 8600

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ! ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Εμβρόντητοι διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ με ημερομηνία 27.5.2024: «Εingang verboten» (πρόκειται για τη ναζιστική επιγραφή «απαγορεύεται η είσοδος» που συναντούσαν οι Έλληνες στα χρόνια της Κατοχής), με υπότιτλο “Γερμανικής Πρεσβείας καμώματα”:

Συγκεκριμένα η έγκριτη εφημερίδα έγραψε τα εξής:

«Μάιος 2024: Η γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με μια κατάπτυστη συμπεριφορά, απαγορεύει την είσοδο στο Γερμανικό Νεκροταφείο στα “Χανιώτικα νέα”, τα οποία όπως κάθε χρόνο, βρέθηκαν εκεί με τον συνεργάτη τους Γιάννη Κάκανο που επί 20 χρόνια καλύπτει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. «Δεν σας επιτρέπεται η είσοδος», του ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους. Για «κάποια παρεξήγηση για περυσινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας που δεν ήθελε η πρεσβεία να επαναληφθεί» μας μίλησε τηλεφωνικά εργαζόμενη του Γερμανικού Νεκροταφείο που επικοινώνησε με τα γραφεία μας.».

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η συμπεριφορά της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών είναι προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική, αντισυνταγματική και προσβάλλει κατάφωρα την Ελληνική Δημοκρατία! Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό κράτος είναι από τα ελάχιστα κράτη στον κόσμο που επέτρεψαν τη δημιουργία στρατιωτικών νεκροταφείων για τους πεσόντες Γερμανούς εισβολείς στα Χανιά και την Αττική (με βάση διακρατική συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ το 1965), κάτι που αρνήθηκαν οι περισσότερες άλλες χώρες… Και δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς!

Όπως σημειώνει ο διευθυντής της εφημερίδας Παρασκευάς Περράκης  σε σημερινό του σημείωμά του στο FB, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εκδικείται τα Χανιώτικα Νέα για το δημοσίευμα του συντάκτη της Γιώργου Κώνστα στις 8 Ιουνίου 2023 (https://www.haniotika-nea.gr/nazistiko-minyma-se-stefani/), που ανέδειξε ότι η Γερμανική Πρεσβεία επέτρεψε σε μέλη της “Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών” να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση της Γερμανικής Πρεσβείας στο “Γερμανικό” Νεκροταφείο στο Μάλεμε,  στην κορδέλα του οποίου αναγράφονταν το ναζιστικό σύνθημα “Treue um Treue” (πίστη για πίστη)!!!
maleme nazi2

Διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για ένα σύνθημα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι παραπέμπει στη Βέρμαχτ και γι’ αυτό η χρήση του απαγορεύτηκε με απόφαση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γερμανίας στις 6 Μαΐου του 2014!!!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η κατάθεση στεφάνου με ναζιστικό σύνθημα από τους βετεράνους της “Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών” προκάλεσε την υποβολή ερώτησης στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή από τον βουλευτή του Die Linke Andrej Hunko:

Ο διευθυντής της εφημερίδας Παρασκευάς Περάκης επισημαίνει, μάλιστα, ότι η εκδικητική συπεριφορά του γερμανικού κράτους έχει να κάνει με τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Παρασκευάς Περράνης:

“Το μυαλό μου γύρισε στο 2014, όταν η δημοσιογράφος μας Ελένη Φουντουλάκη ως απεσταλμένη των “Χ.ν.” συμμετείχε σε εκδήλωση του Γερμανικού ΥΠΕΞ στο Βερολίνου και… τόλμησε να κάνει ερώτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, εισπράττοντας τον εκνευρισμό του τότε υφυπουργού Roth (https://www.haniotika-nea.gr/epifilaxis-provlimatismos/)” .

Η παραπάνω επισήμανση είναι εύστοχη και δεν μας προξενεί έκπληξη. Οι Γερμανικές Αποζημιώσεις ήταν άλλωστε ο λόγος που παρακίνησε τον μακαρίτη Χάιντς Ρίχτερ να προχωρήσει σε ωμή πλαστογράφηση της Ιστορίας με το βιβλίο του “Η άλωση της Κρήτης” το 2011, όπως είχε εγκαίρως επισημάνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε μερικά χρόνια αργότερα όταν ο Ρίχτερ, έμπλεος αλαζονείας, ομολόγησε ότι είχε κληθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών (επί Υπουργίας Β. Σόιμπλε) ως ειδικός εμπειρογνώμονας για τις γερμανικές οφειλές όπου διατύπωσε την εξής σκανδαλώδη άποψη, ότι όχι μόνο η Γερμανία δεν οφείλει στην Ελλάδα από την Κατοχή αλλά ότι η Ελλάδα της οφείλει κι από πάνω! Μία ομολογία που προκάλεσε σάλο – και μέσα στη Γερμανία – καθώς και ερώτηση από το Die Linke στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και υποχρέωσε τη γερμανική κυβέρνηση (επί ημερών Μέρκελ)να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον υβριστή Ρίχτερ…

nazi

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ) ΑΠΟΙΚΙΑ!

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν τα εξής αμείλικτα ερωτήματα:

1. Ποιος έδωσε το δικαίωμα  στην εν Αθήναις Γερμανική Πρεσβεία να αποφασίζει την απαγόρευση εισόδου σε Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη και μάλιστα δημοσιογράφο σε ελληνικό έδαφος, όπου πραγματοποιείται δημόσια εκδήλωση; Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι γερμανική αποικία!

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές ώστε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να ζητήσει συγγνώμη για την προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία αυτή ενέργεια;

3. Πώς είναι δυνατόν να εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης εκδήλωση που οργανώνεται από το γερμανικό κράτος, το οποίο, μάλιστα, προκλητικά αρνείται την ανάληψη της ευθύνης και την έμπρακτη μεταμέλεια για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα; Μία εκδήλωση, που δεν είναι συμβατή με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό και την ηρωική Αντίσταση του Κρητικού Λαού  απέναντι στους ναζί εισβολείς και συνεπώς διαστρέφει το μήνυμα της Μάχης της Κρήτης και προσβάλλει την Ιστορία μας! Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους Γερμανούς διοργανωτές να προκαλούν προβλήματα (πέρυσι το στεφάνι με το ναζιστικό σύνθημα, φέτος η απαγόρευση εισόδου στα Χανιώτικα Νέα, του χρόνου ποιος ξέρει τι…).

4. Έτσι αντιλαμβάνεται η Ο.Δ.Γ. την δημοκρατία; Έτσι αντιλαμβάνεται τη σχέση της με την Ελλάδα; Ως σχέση επικυρίαρχου προς υποτελή; Αυτή την Ευρώπη θέλει να οικοδομήσει; Την Ευρώπη της λογοκρισίας, του αυταρχισμού και της ωμής επιβολής των απόψεων του ισχυρού;

Σε λίγες μέρες, την 1η Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα συζητήσουμε το ζήτημα των Γερμανικών Οφειλών στο Συνέδριο που συνδιοργανώνουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά, Ηρακλείου, Καλαβρύτων και Λειβαδιάς, οι Δήμοι Πειραιά, Βιάννου, Καλαβρύτων και Διστόμου, η Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Και την Τρίτη 4.6.2024, μαζί με Γερμανούς Αντιφασίστες θα περικυκλώσουμε συμβολικά τη Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών διαμαρτυρόμενοι για την αναλγησία του γερμανικού κράτους και αγωνιζόμενοι για Δικαιοσύνη, που αποτελεί στέρεη βάση για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία!

Ήλθε ο καιρός για τολμηρές και υπεύθυνες αποφάσεις! Καμία ανοχή στους υβριστές της Μάχης της Κρήτης και τους πλαστογράφους της Ιστορίας! Ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης ανήκει σε όσους αντιστάθηκαν στον φασισμό – και μόνον σ’ αυτούς!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ – ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Σημείωση: η πρώτη φωτογραφία με τη ναζιστική επιγραφή, όπως και η τρίτη φωτογραφία προέρχεται από τα Χανιώτικα Νέα. militaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ