Επιβεβαίωθηκε ο Ενεργειακός Επιθεωρητής Μ. Χριστοδουλίδης για τις αυξήσεις στο ρεύμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης, εδώ και μέρες μιλούσε για σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Μιλούσε για αύξηση στις μέσες τιμές χρέωσης της kwh έως και 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του περασμένου μήνα.

Αυτό που είδαμε σήμερα, είναι μια αύξηση της χονδρικής του ρεύματος κατά 34,8% περίπου, όπου δυστυχώς αυτή η αύξηση όχι μόνο μέρος της δεν απορροφήθηκε από τους παρόχους, όπως ήθελαν μερικά φιλοκυβερνητικά site να διαδίδουν, αλλά μετακυλίθηκε ολόκληρη και μάλιστα προσαυξημένη κατά 3,0%. Εξαίρεση αποτελεί το ειδικό ημερήσιο τιμολόγιο της ΔΕΗ που από 10,65 λεπτά πήγε στα 11,89 λεπτά, δηλαδή αυξήθηκε περίπου 12%, ενώ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ αυξήθηκε κατά 27% περίπου.

IMG 5112
Την μικρότερη αύξηση στους λογαριασμούς κατέγραψε η ΔΕΗ

Η εκτίμηση του ενεργειακού επιθεωρητή είναι ότι και για τους επόμενους μήνες η τιμή του ρεύματος θα συνεχίσει να ανηφορίζει. Οι λόγοι της αύξησης δεν έχουν να κάνει μόνο με τις αυξήσεις των χρηματιστηριακών τιμών του φυσικού αερίου κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και με την αυξημένη ηλεκτρική ζήτηση, λόγω της πολλαπλής χρήσης των κλιματιστικών, της αύξησης της τουριστικής κίνησης, αλλά και λόγω των παρατεταμένων καύσωνων , όπως εκτιμούν οι ειδικοί θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι με αποτέλεσμα η απόδοση των πράσινων μονάδων αναφορικά με την ηλεκτροπαραγωγή να πέφτει σημαντικά (φωτοβολταικά, υδροηλεκτρικά).

Πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει αύξηση των τιμών του ρεύματος, διεθνώς, όχι μόνο στην Ελλάδα, ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής.

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζονται οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον μήνα Ιούνιο και για τους 13 παρόχους συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες του Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ