Στέφανος Κασσελάκης: Επτά μέρες που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα

Να ανοίξουμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας μέσα από μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία που θα ενώσει την ελληνική κοινωνία και θα επουλώσει τις πληγές της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να ανοίξουμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας μέσα από μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία που θα ενώσει την ελληνική κοινωνία και θα επουλώσει τις πληγές της

Πριν από λίγους μήνες μάς είχαν όλοι για τελειωμένους. Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ σε συγχορδία με αυτούς που υπεξαίρεσαν 11 έδρες μας στη Βουλή και τρεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κι όμως, δεν τους κάναμε τη χάρη. Σταθήκαμε στα πόδια μας και αρχίσαμε να ξαναχτίζουμε το κόμμα μας ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στο καθεστώς Μητσοτάκη και στην πολιτική της Δεξιάς. Ανοίξαμε τις πόρτες μας, ξαναβγήκαμε στην κοινωνία, βρεθήκαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δώσαμε δύναμη και φωνή στα μέλη και στους φίλους μας με τις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιό μας. Ανασαίνουμε πλέον βαθιά, φέρνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το οξυγόνο των πιο ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας, της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας. Ανακτούμε την αυτοπεποίθησή μας, συγκροτώντας τη σύγχρονη, πατριωτική, ευρωπαϊκή Αριστερά ως κόμμα και παράταξη που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει για το κοινό καλό.

Συνεχίζουν να μας λασπώνουν καθημερινά, αλλά ο κόσμος πια καταλαβαίνει ότι το παραμύθι τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν έχει… δράκο. Λένε ότι δεν έχουμε πρόγραμμα και ότι δήθεν θρέφουμε την «αντιπολιτική», όπου αντιπολιτική για αυτούς είναι να χρησιμοποιείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία για να περάσεις το μήνυμά σου στην κοινωνία, αλλά ύστερα έρχονται να μας μιμηθούν.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για την ουσία της πολιτικής: Δεν είναι μόνο οι κοστολογημένες προτάσεις νόμου που καταθέσαμε για την άμεση καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη θέσπιση ενός απλού, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι επιπλέον το πρώτο κόμμα που από τον Μάρτιο κιόλας παρουσίασε τους 10 μεγάλους στόχους του για την Ευρώπη ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Για τη στρατηγική, αμυντική και ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, που θα την καταστήσει όχι άλλη μια πολεμοκάπηλη υπερδύναμη, αλλά δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας σε ένα γεωπολιτικό σκηνικό που έχει αποσταθεροποιηθεί επικίνδυνα.

Για μια Ευρώπη που δεν θα διευρύνει, αλλά θα καταπολεμά τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες και την εργασιακή ανασφάλεια, εξασφαλίζοντας ζωή με αξιοπρέπεια, κοινωνική συνοχή και πραγματική σύγκλιση προς τα πάνω μεταξύ των 27 κρατών-μελών.

Για μια Ευρώπη που θα εκδίδει ευρωομόλογα για τη μείωση των ανισοτήτων και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, όπως σχεδιάζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ν.Δ.

Μια Ε.Ε. που πρέπει να διευρυνθεί προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη με βασική προϋπόθεση την τήρηση των κανόνων του Κράτους Δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Για μια δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση που δεν θα αφήσει κανένα πολίτη πίσω, ανυπεράσπιστο και αμήχανο απέναντι σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, αλλά θα δώσει σε όλους και όλες πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια, θα θωρακίσει το ρεύμα και το νερό ως δημόσια αγαθά και θα εγγυηθεί γρήγορο Διαδίκτυο και ψηφιακές υπηρεσίες για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι η περιοχή όπου ζει.

Για μια δημοκρατική Ευρώπη κόντρα στα διαλυτικά σχέδια της Ακροδεξιάς, που θα προχωρήσει την πολιτική της ενοποίηση αφαιρώντας υπερεξουσίες από μη εκλεγμένα όργανα, όπως το Eurogroup, και μεταβιβάζοντας περισσότερες εξουσίες στο δημοκρατικά εκλεγμένο Ευρωκοινοβούλιο και στους Ευρωπαίους πολίτες.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας από το 1981 και, παρότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει την πατρίδα μας ουραγό σε αγοραστική δύναμη (26η στους 27 της Ε.Ε.) και πρωταθλήτρια μόνο στον πληθωρισμό τροφίμων, στην ακρίβεια, στην παραβίαση των κανόνων του Κράτους Δικαίου και στη διαφθορά.

Δεν μπορεί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να συνεχίσουν να ζουν πληρώνοντας ενοίκια Γερμανίας με μισθούς λίγο πάνω από της Βουλγαρίας. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε τα ελληνικά τρόφιμα να πωλούνται φθηνότερα σε σούπερ μάρκετ της Δυτικής Ευρώπης απ’ ό,τι στην Ελλάδα της αισχροκέρδειας των καρτέλ. Δεν μπορεί η διυλιζόμενη στην Ελλάδα βενζίνη να πωλείται φθηνότερα στην Κύπρο όπου εξάγεται. Δεν μπορεί η Ελλάδα εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος της Ε.Ε. και να καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Ολα αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε και άμεσα μάλιστα. Γι’ αυτό χρειάζεται οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου και να μην υποκύψουν στην παραίτηση, στην απογοήτευση και στις σειρήνες της αποχής. Εμείς φυτέψαμε τον σπόρο της αλλαγής και τώρα όλοι και όλες μαζί έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε να ανθίσει. Να μην τη χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Να ανοίξουμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας μέσα από μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία που θα ενώσει την ελληνική κοινωνία και θα επουλώσει τις πληγές της. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε τη θέληση και μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον σημαντικό στόχο για την πατρίδα μας. Να πραγματώσουμε το Ελληνικό Όνειρο για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή Ελλάδα. Έμειναν επτά μέρες. Πάμε δυνατά. Για μια καλύτερη ζωή τώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ