Λυδία Βενέρη: Το ευρωπαϊκό διακύβευμα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι Δικηγόρος, Διεθνολόγος και Υποψ. Δρ. Διεθνούς Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών (Νομική Αθηνών - Σορβόνη Paris I). Εργάζεται σαν νομικός σύμβουλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tης ΛΥΔΙΑΣ ΒΕΝΕΡΗ στην Κυριακάτικη Kontra News

Η αναγκαιότητα για ευρωπαϊκή σύγκλιση αποτελεί στοίχημα των τελευταίων ετών και σίγουρα όχι μόνο αυτών των εκλογών, καθώς παρά τις αρχικές επιδιώξεις της ένωσης για σύγκλιση βορρά και νότου, η πραγματοποίηση μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής ταυτότητας δείχνει να έχει διαρραγεί. Η εγκατάλειψη της πολιτικής συγκερασμού οδήγησε σε παγίωση του αισθήματος εγκατάλειψης των πολιτικών ειρήνης και ισορροπίας.

Οι κρίσεις εντός της Ευρώπης, η ανεργία, οι ελλείψεις των ανθρωπιστικών πολιτικών, είχαν το τραγικό αποτέλεσμα της ανόδου της ακροδεξιάς. Επιθυμούμε μια Ευρώπη των λαών, που σέβεται την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία της, που σέβεται το πλήθος των διαφορετικών νοοτροπιών των λαών της, τους διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας.

Στόχος μας, κοινωνικός, εθνικός και ευρωπαϊκός, θα πρέπει να γίνει ο καθένας μας να μάθει την “γλώσσα” του άλλου και σε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης να επιδιώξουμε την αλλαγή ο ένας για τον άλλο. Να γίνουμε πρωτοστάτες της προσπάθειας θέτοντας τις βάσεις της νέας πολιτικής σκηνής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η ενασχόληση μου με τον θεσμό της νομικής βοήθειας και η εθελοντική μου δράση πάνω στην νομική κατοχύρωση του όρου της γυναικοκτονίας, αλλά και στην ενδυνάμωση των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας, μου έδειξε ακριβώς αυτήν την ανάγκη στην κοινωνία μας.

Ταυτόχρονα, η ενασχόληση μου με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, έχει διαμορφώσει τις απόψεις και την τεχνογνωσία μου αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Από τα ζητήματα της έμφυλης βίας μέχρι τα ζητήματα του κράτους δικαίου και από τα ζητήματα της τεχνολογίας και ειδικώς της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι την ενίσχυση των εθνικών θέσεων στην Ευρώπη, αλλά και από τα ζητήματα του τουρισμού σε συνδυασμό με τις βέλτιστες πρακτικές για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία από την κλιματική αλλαγή  και η αύξηση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, είναι όλα ζητήματα στα οποία επιθυμώ να συμβάλλω ενεργά.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος και η σημασία ενίσχυσης της νέας γενιάς. Μιας γενιάς που δεν μας δόθηκε μέχρι στιγμής το δικαίωμα συμμετοχής στην λήψη των αποφάσεων, που βιώσαμε το αποτέλεσμα του να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Μιας γενιάς που με κόπο και προσπάθεια ορθοπόδησε μέσα στην κρίση και τώρα απαιτεί με όλη την δύναμη που κρύβει στις περγαμηνές της, την αλλαγή.

*Δικηγόρος,
Διεθνολόγος και Υποψ. Δρ. Διεθνούς Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών (Νομική Αθηνών – Σορβόνη Paris I).
Εργάζεται σαν νομικός σύμβουλος
στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  1. Επιτελους,νεοι ανθρωποι,με φωνη,γνωσεις,που μπορουν να σταθουν οχι μονο στην ευρωπη αλλα κ στην χωρα.Τοσο καιρο φωναζαμε οτι επιτελους βαλτε στην αριστερα κτ νεο,που δεν ειναι ξαναζεσταμενο φαι,που μπορει με γνωσεις ναπαντα.Πολλα συγχαρητηρια..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ