Θα υπάρξει δεκασμός για όλους όσοι καταστρέφουν, στο όνομα του κράτους δικαίου, τις αποδείξεις στο έγκλημα των Τεμπών και το έγκλημα των υποκλοπών;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μανώλη Κοττακη

Εντάξει, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα επιστρέψει στη φυλακή μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που αναιρεί προηγούμενη απόφαση της Δικαιοσύνης – tου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συγκεκριμένα. Ας πάρουμε βαθιά αναπνοή και ας ησυχάσουμε. Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει πλέον. Τέλος συναγερμού. Αλλά όλοι όσοι παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τη δημοκρατία στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, από τον καιρό που μπήκε ο Μιχαλολιάκος φυλακή, δεν τελείωσαν τα βάσανά μας.

Εχουμε, νομίζω, την υποχρέωση να ρωτήσουμε ευθέως και την κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως τη Δικαιοσύνη: εκείνη η διάσημη επιχειρηματική οικογένεια, που κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε τις οικονομίες των Ελλήνων στο Χρηματιστήριο με κάτι πλαστούς και εικονικούς ισολογισμούς που φούσκωναν τα κέρδη της, θα πάει φυλακή; Γιατί ακούμε ότι η Εισαγγελία είναι αθωωτική, ενώ η παραγραφή των αδικημάτων της πλησιάζει ταχέως. Και το Χρηματιστήριο πυλώνας της καπιταλιστικής δημοκρατίας μας είναι! Εκείνοι οι αξιωματούχοι, που έσβησαν τις συνομιλίες των εργαζομένων του ΟΣΕ κατά τη φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη που, όπως όλα δείχνουν, μετέφερε ξυλόλιο, θα πάνε άραγε φυλακή για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης ή όχι;

Εκείνοι οι αξιωματούχοι, που έσβησαν στη Λάρισα 11 λεπτά από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού, θα πάνε φυλακή για συγκάλυψη εγκλήματος ή όχι; Εκείνοι οι αξιωματούχοι, που έσβησαν στην Αθήνα, στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, τις συνομιλίες μεταξύ των στελεχών της και αξιωματικών της Πυροσβεστικής, που ενδεχομένως αποκάλυπταν ποιος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε εντολή για το χυδαίο μπάζωμα των Τεμπών, θα πάνε φυλακή ή θα κουκουλωθούν και αυτοί;

Εκείνοι οι αξιωματούχοι του ΟΣΕ που, ως κοινοί μαφιόζοι, αφαίρεσαν ηχογραφημένο υλικό από τους καταγραφείς του οργανισμού και το διοχέτευσαν σε άγνωστους δράστες για να το αλλοιώσουν, να το μοντάρουν και να το προωθήσουν σε εκλεκτά τους ΜΜΕ, για να τα ρίξουν όλα στον σταθμάρχη, θα πάνε φυλακή ή όχι; Εκείνοι οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ, που κατέστρεψαν τις υποκλαπείσες συνομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον καιρό της παρακολούθησής του, θα ελεγχθούν ποτέ ποινικώς;

Εκείνοι οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ, που ακόμη υπάγεται στον πρωθυπουργό και αρνήθηκαν μόλις προχθές να συμμορφωθούν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να διαβιβάσουν τον φάκελο του πολιτικού αρχηγού στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή Απορρήτου των Επικοινωνιών, θα διωχθούν ποινικώς για άρνηση εφαρμογής απόφασης ανώτατου δικαστηρίου; Ναι ή όχι; Ο Μιχαλολιάκος, βλέπετε, είναι εδώ και μερικά χρόνια φυλακή. Αλλά ο φασισμός φαίνεται ότι έχει μετακομίσει από τα άκρα δεξιά στο κέντρο του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο, αποθρασυνόμενο, ανέχεται καθημερινά -αν δεν συμπράττει- στην παραβίαση των μισών άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Οταν όμως ένας ακραίος κεντρώος παραβιάζει βάναυσα τις αρχές του πολιτεύματος ή διαφθείρεται, όχι μόνο δεν πάει φυλακή αλλά παίρνει και τα εύσημα – για να μην πούμε «τα παράσημα» του συστήματος. Οποιος λοιπόν νομίζει ότι θα γλιτώσει από τις ενοχές του για την καθημερινή σκύλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στέλνοντας ξανά φυλακή τον βετεράνο Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν ίδρυσε κόμμα μέσα από τη φυλακή για να προκαλέσει, κάνει λάθος. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη χρωστούν απαντήσεις για αυτές τις τρεις μείζονες υποθέσεις που εξοργίζουν.

Θα υπάρξει δεκασμός για όσους έκλεψαν τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο για να ζήσουν έκλυτο βίο; Θα υπάρξει δεκασμός για όλους όσοι καταστρέφουν, στο όνομα του κράτους δικαίου, τις αποδείξεις στο έγκλημα των Τεμπών και το έγκλημα των υποκλοπών; Η συστηματική επιλεκτικότητα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και προς όφελος των νέων δολιοφθορέων της δημοκρατίας προκαλεί πλέον αφόρητη αηδία. Κανείς Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να είναι το άλλοθι μιας μαφιόζικης δημοκρατίας που παριστάνει την ιδανική.

 1. Καλό θα είναι να ρίξουν φως οι ειδικοί των θεμάτων μηχανοργάνωσης της τεχνολογίας, κυρίως θέματα που αφορούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα δεδομένα που καταγράφονται, το αρχείο που αποθηκεύονται,
  δεν γίνεται αποθήκευση σε μία μόνο πηγή,
  πόσο εύκολο είναι να διαγραφούν και να καταστραφούν ολοσχερώς,
  πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται ώστε να γίνει ολική διαγραφή,
  υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης και πως,
  αναφερόμαστε ασφαλώς σε υπηρεσία που δεν νοείται αρχείο μία μόνο φορά.
  Με ποιο τρόπο η άλλως υποδείξεις τρίτων οι αξιωματούχοι έσβησαν στη Λάρισα 11 λεπτά από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού.
  Είναι τεράστια τα ποσά της μηχανοργάνωσης για κάθε υπηρεσία και εμπεριέχουν κώδικες ασφαλείας.
  Αλλοίμονο εάν ο κάθε υπάλληλος είχε την δυνατότητα να ενεργεί ανεξέλεγκτα – ανεύθυνα.
  Κάπως να πάρει τέλος αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

 2. Πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος με το όνομα “Άποψη”. Όλες οι υπηρεσίες διπλογραφουν όλα τα εισερχόμενα μηνύματα. Αλλά και αν ακόμα σβηστούν εκούσια ή ακούσια, είναι πολύ εύκολο να ανακτηθούν. Βρίθει η ελληνική αγορά από εταιρείες ανάκτησης δεδομένων από κάθε αποθηκευτικό μέσο! Ας μπουν στο google και ας διαλέξουν μια. Τόσο εύκολο είναι! Αλλοιως κάτι θέλουν να κρύψουν από την δήθεν αγνοία τους!

 3. Αν θα υπάρξει «δεκασμός» λέει; Δωροδοκία δικαστικών δηλαδή για υπαγόρευση της ετυμηγορίας;
  Γιατί αυτό σημαίνει η λέξη αυτή. Ίσως προσπαθούσε να πει κάτι άλλο. Ας του απαντήσουμε όμως:
  Πιθανότατα. Γιατί οι Έλληνες δικαστικοί, όπως είπε και η Μαρία Καρυστιανού, δεν είναι αδέκαστοι.
  Δίκαιη δίκη και καταδίκη όμως πιθανότατα δεν θα υπάρξει. Γιατί την Ελλάδα τη διοικεί η ανωμαλία.
  Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος με κάποιον όρο, σε κάποια στιγμή. Αλλά από αυτόν δεν το περίμενα.

 4. Δεν θα ήθελα ειλικρινά να πιστέψω ούτε στιγμή ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στο ότι κατέθεσα το ανωτέρω σχόλιο με τρεις λεξικολογικές παραπομπές πριν από ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ και δεν έλαβε έγκριση. Δεν θα ήθελα ειλικρινά να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που αρθρογραφεί συστηματικά στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν ανέχεται να του επισημαίνονται τα λάθη του. Και δεν θα ήθελα τέλος πραγματικά να πιστέψω ότι αυτή η ιστοσελίδα αρχίζει να εφαρμόζει λογοκρισία όπως έκανε εκείνη του Π.Β. Ζήση, η οποία στηρίζει τον κούλη και εμπαίζει τους αναγνώστες της. Θα ήταν αληθινά τεράστια απογοήτευση.

 5. Όπως αναγράφεται στο διαδίκτυο η ετυμολογία
  …………………………………………………………………………………………………………………….
  Λέξη: δεκασμός (Το μεγαλύτερο λεξικό Συνωνύμων – Αντιθέτων)
  Δείτε και: Κλίση Αρχαίας LSJ Αρχ. Ελλην. Γραμματεία Κλίση Νέας Ομόρριζα
  Ετυμολογία: [<μτγν. δεκασμός < δεκάζω]
  Επιλέξτε μία από τις σημασίες της λέξης για να δείτε τα συνώνυμά της
  Ένδεικτικό συνώνυμο Μέρος
  προσφορά υλικών ωφελημάτων, συνήθως σε δημόσιο υπάλληλο, με σκοπό να ικανοποιηθεί παράνομο, συνήθως, αίτημα (εναντίον των υπόπτων διερευνούνται σοβαρά ποινικά αδικήματα που αφορούν δωροληψία, διαφθορά, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, πλαστογραφία, απάτη, κατάχρηση εξουσίας και άλλα) (Έχει αντίθετα) 
  <>
  ………………………………………………………………………………………………………..

 6. Να μην γίνεται σύγχυση με τις εταιρείες ανάκτησης.
  Η ασφάλεια και το απόρρητο παραμένει μέσα στις υπηρεσίες από την εγκατάσταση του λογισμικού
  σύνδεση με το σύστημα μηχανοργάνωσης.
  Υπάρχουν ειδικοί που γνωρίζουν πολλοί καλά κάθε λεπτομέρεια του συστήματος.
  Σε καμία περίπτωση δεν διαγράφονται αρχεία ούτε στοιχεία από υπηρεσίες.
  Μιλάμε για υπηρεσία, για ευθύνες, για υποχρεώσεις, για απόδοση έργου με τεράστιο κόστος.
  Δεν γίνεται αναφορά σε ιδιώτες εδώ.
  Όλα τα άλλα παίζουν για παραπληροφόρηση και μόνο.
  Επισήμανση
  Όταν το επιτρέπεις αυτό να γίνει μια φορά, αναμονή για όσα άλλα επακολουθήσουν.
  Σπάει η αλυσίδα, διαλύεται το σύστημα.

 7. Με μία απάντηση
  Μεγαλύτερη κοπριά από τον Νεοέλληνα δεν Υπάρχει
  Όταν είσαι μαλακας και Χάρβαρντ να βγάλεις
  Πάλι ΜΑΛΑΚΑΣ θα σαι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ