Εγκαίνια τουρκικού δημοτικού σχολείου στη Βοσνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα κέντρο διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας προστέθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο στο Τέσαν (Tešanj) της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η κατασκευή και το περιεχόμενο της τάξης καλύφθηκαν από την Τουρκική Αντιπροσωπευτική Επιτροπή.

Η Προεδρία της Τουρκικής Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (BHTTH) παρείχε ένα «Κέντρο διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας» σε ένα δημοτικό σχολείο στο Τέσαν της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η κατασκευή της τάξης «Τάξη της Τουρκικής Γλώσσας» άνοιξε στο Δημοτικό Σχολείο Abdulvehab Ilhamija στο Τέσαν, η δημιουργία του περιεχομένου της και η προμήθεια υπολογιστών καλύφθηκαν από το BHTTH.

Ο υπουργός Γεωργίας, Δασοκομίας και Υδάτινων Υποθέσεων του Καντονίου Zenica-Doboj, Γιασμίν Καγίτς, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Επιτροπής Αντιπροσώπων συνταγματάρχης Ογκουζάν Πεχλιβάν, ο δήμαρχος Τέσαν Σουάντ Χούσκιτς  , τοπικοί αξιωματούχοι και μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.

Ο Πεχλιβάν είπε στην τελετή ότι υπάρχει σημαντική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν παρόμοια έργα.

Ο δήμαρχος Χούσκιτς  ευχαρίστησε την Τουρκία για τις επενδύσεις που έγιναν στο σχολείο και σημείωσε ότι συνεργάζονται με τουρκικά ιδρύματα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι μαθητές υποδέχθηκαν τους Τούρκους στρατιώτες που υπηρετούν στο BHTTH με σημαίες Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Τουρκίας.

AA

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ