Συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης C

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βιταμίνη C είναι από τις πιο γνωστές βιταμίνες και πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας. Πρέπει να τη λαμβάνουμε καθημερινά μέσω της διατροφής μας, αφού δε μπορεί να τη συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός. Την έχουμε ανάγκη για την καλή υγεία του δέρματος (παραγωγή κολλαγόνου), των δοντιών και των οστών μας, και για πολλές ακόμα λειτουργίες του οργανισμού.

Η συνεχής έλλειψη βιταμίνης C, μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση που ονομάζεται σκορβούτο, και προκαλεί εύκολα μώλωπες, αιμορραγίες και πόνους σε μύες και αρθρώσεις. Τα πρώιμα συμπτώματα σε ενήλικες περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία, πόνους αρθρώσεων και των μυών. Σε μεταγενέστερα στάδια, το σκορβούτο χαρακτηρίζεται από αναιμία, αιμορραγία από τα ούλα και καθυστερημένη επούλωση τραυμάτων, αιμοφόρων αγγείων, αλλά και των δοντιών.
Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας, όχι μόνο επειδή ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα , αλλά επίσης παίζει σπουδαίο ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό απαραίτητο για τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος και για την κυτταρική ανάπτυξη.
Είναι επίσης μια βιταμίνη που συμβάλει στην πρόληψη διάφορων μορφών καρκίνου, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προάγει την υγιή επιδερμίδα (όπως προείπαμε), επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου και ασβεστίου.
Όσοι έχουν ανεπάρκεια σε βιταμίνη C, εμφανίζουν διάφορα συμπτώματα μερικά από τα οποία είναι σοβαρά. Παρακάτω θα δούμε τα κυριότερα συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης C.
Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι μας λείπει βιταμίνη C είναι τα εξής:
Κούραση και αδυναμία
Πόνοι στους μυς και στις αρθρώσεις
Δημιουργούνται πιο εύκολα μώλωπες
Ξηροδερμία
Ψαλίδα στα μαλλιά
Πρήξιμο των ούλων
Ξαφνική αιμορραγία των ούλων
Αιμορραγία από την μύτη
Προβλήματα στην καταπολέμηση λοιμώξεων
Απώλεια βάρους
Χαρά Κορομπίλη / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
[diatrofi.gr/food/sistatika/vitamines/symptwmata-eleipsis-bitaminis-c/]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ