Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πλοία στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρία πλοία στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Ανσάρ Αλλάχ,  Αμπντούλ-Μαλίκ Μπαντρ αλ Ντιν αλ Χούθι, οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ξεκίνησαν κοινές επιχειρήσεις με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ χθες τα ξημερώματα πραγματοποιώντας μια σημαντική επιχείρηση προς την λιμάνι της Χάιφα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σημείωσε ότι δύο από τα τρία πλοία που δέχθηκαν επίθεση φέρεται να μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό. Ένα άλλο πλοίο δέχτηκε επίθεση λόγω «παραβίασης της απαγόρευσης διέλευσης προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Σύμφωνα με το μέσο επικοινωνίας των Χούθι, «απέτισε φόρο τιμής στην ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ, σημειώνοντας ότι οι κοινές επιχειρήσεις θα παρέχουν ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των γιων του Ισλάμ και των κοινών τους επιχειρήσεων στο πλαίσιο της τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ».

%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%B8%CE%B9%CF%81%CF%81%CF%84%CF%81%CF%81%CF%81%CE%B5%CE%B4%CF%86%CE%B3%CE%B7

Επεσήμανε ότι μία από τις πιο εξέχουσες και σημαντικές επιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα ήταν η στόχευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ δύο φορές στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα μέσα σε 24 ώρες, με επτά πύραυλους και τέσσερα drones.

Είπε, «αφού το αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στοχοποιήθηκε δύο φορές, υποχώρησε προς τη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα από φόβο μήπως γίνει ξανά στόχος από τις ένοπλες δυνάμεις μας», προσθέτοντας ότι «το Αϊζενχάουερ» βρισκόταν 400 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Υεμένης κατά τη διάρκεια της στόχευσης, στη συνέχεια απομακρύνθηκε σε περίπου 880 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τζέντα».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ