Βουλγαρία: Παρουσιάστηκε το εγχώριο drone καμικάζι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα drone καμικάζι και ένας θωρακισμένος φορητός υπολογιστής εντυπωσίασαν τους επισκέπτες στη 16η Διεθνή Εξειδικευμένη Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Hemus, που εγκαινιάστηκε χθες.

Το drone Kamikaze «Samjet» παρουσίασε η εταιρεία Samokov «Samel 90». Είναι ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με πυρομαχικά. Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση καθώς δεν απαιτεί συναρμολόγηση, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Απογειώνεται χρησιμοποιώντας κινητήρες πυραύλων και επιτυγχάνει εξαιρετική ταχύτητα στον αέρα. Ελέγχεται από ειδικό επίγειο σταθμό. Η θέση του drone εμφανίζεται σε χάρτη του σταθμού και το drone καμικάζι έχει δύο κάμερες. Η κάτω κάμερα μπορεί να ελεγχθεί ώστε να μετακινείται και να μεγεθύνεται για να αναγνωρίζει στόχους και να παρέχει επιβεβαίωση στον χειριστή.

Η κάμερα που βλέπει προς τα εμπρός χρησιμοποιείται για την οπτικοποίηση του στόχου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. Το drone Kamikaze μεταφέρει έως και 2 κιλά θερμοβαρικού φορτίου ή τη λεγόμενη βόμβα κενού. Αναπτύσσει ταχύτητα έως και 250 km/h και μπορεί να διατηρηθεί από 60 έως 120 λεπτά στον αέρα.

Ο θωρακισμένος φορητός υπολογιστής είναι μια προσφορά της Panasonic. Είναι ο πρώτος ανθεκτικός φορητός υπολογιστής στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για τους σκοπούς και τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο φορητός υπολογιστής TOUGHBOOK 40 διαθέτει αυτοκρυπτογραφούμενο σκληρό δίσκο, διαθέτει μοναδική προστασία άκρως απόρρητων πληροφοριών, είναι πιστοποιημένος για χρήση από το ΝΑΤΟ.

Ο απόλυτος ανθεκτικός φορητός υπολογιστής 14 ιντσών είναι σχεδιασμένος για άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρησιακής χρήσης στο πόδι και στο όχημα, καθώς και για διαγνωστικά, συντήρηση και εκπαίδευση οχημάτων, για αστυνομικό και συνοριακό έλεγχο. Επίσης, η συσκευή είναι ιδανική για επιχειρησιακές υπηρεσίες όπως η δρομολόγηση ή η αναγνώριση υπόπτων.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο φορητός υπολογιστής διαθέτει μια λειτουργία “stealth mode” που ενεργοποιείται με ένα μόνο πάτημα. Μέσω αυτού, το φως σβήνει αμέσως και η ηλεκτρονική μετάδοση σταματά κατά την εργασία σε αυτό.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ