Αυξησεις έως 20% στα νερά, στα αναψυκτικά, στους χυμούς και τις μπύρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νέες αυξήσεις σε διάφορα προϊόντα, ανάμεσα τους και το εμφιαλωμένο νερό, θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες, από 1η Ιουλίου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, έρχονται ανατιμήσεις έως 20% στα νερά, στα αναψυκτικά, στους χυμούς και τις μπύρες.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε καθημερινά και ιδίως μετά την απόσυρση του μέτρου της μόνιμης μείωσης της τιμής είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο μέτρο αυτό» ανέφερε αρχικά.

«Επειδή αυξήθηκε περίπου 500% η τιμή του τόνου της σοκολάτας εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα σοκολατοειδή έως 30%» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι αυξήσεις στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών από την 1η Ιουλίου έρχονται με την εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα. Λόγω αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ υψηλότερες από τις σημερινές.

Θεωρητικά, οι αυξήσεις θα «ισορροπούνται» με voucher επιστροφής των πλαστικών δοχείων στο κατάστημα αγοράς. Οι καταναλωτές δηλαδή που θα επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες στο κατάστημα θα λαμβάνουν ένα «κουπόνι» ως ανταμοιβή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ διμήνου, η εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (DRS) θα αφορά στις ακόλουθες συσκευασίες μιας χρήσης: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμούς, στιγμιαία ποτά και γάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ