Γιατί “καταρρεουν” οι ηγεσίες της Δύσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας ανοϊκός υπερήλικας, που εκθέτει τον εαυτό του και τη χώρα του ευρισκόμενος διαρκώς σε σύγχυση. Χθες, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 80ή επέτειο από την Απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, προσπάθησε, νιώθοντας αποκαμωμένος, να κάτσει σε καρέκλα που δεν υπήρχε!

«Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Ο Τζο Μπάιντεν είχε σκύψει επικίνδυνα πολύ και η σύζυγός του έσωσε την κατάσταση ψιθυρίζοντάς του ότι δεν υπήρχε κάθισμα εκεί όπου εκείνος νόμιζε. Κι αυτό έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ειδησεογραφικών δικτύων απ’ όλο τον κόσμο κι ακριβώς δίπλα από το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας.

Τούτος ο άνθρωπος υποτίθεται ότι ηγείται του «δυτικού» κόσμου. Ενέπλεξε την Ευρώπη σε μια ολέθρια και ανωφελή πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία και έχει στη διάθεσή του τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα της παρακμάζουσας υπερδύναμης.

Ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο δεν εγκαταλείπει το αξίωμα, που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει, αλλά φιλοδοξεί να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ! Κι ύστερα, ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί δυνάμεις εκτός του δυτικού κόσμου, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, ακόμα και η Τουρκία, φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο παίγνιο ισχύος και επιρροής.

Την ίδια στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν διασυρόταν για μια εισέτι φορά, ο καγκελάριος της Γερμανίας υποσχόταν στο «παρά 1» των ευρωεκλογών «ταχεία απέλαση εγκληματιών, ακόμα και προς τη Συρία και το Αφγανιστάν».

Ο κ. Σολτς, που επέτρεψε στις ορδές των Αφροασιατών εποίκων να πλημμυρίσουν τη χώρα του, θορυβημένος από τη δημοσκοπική (και οσονούπω εκλογική) άνοδο των αντισυστημικών κομμάτων, υποσχέθηκε κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει πράξη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σολτς υποχρεώθηκε να δεσμευτεί για το αυτονόητο και λόγω του πρόσφατου φονικού που έγινε στη Γερμανία από ισλαμιστή τρομοκράτη.

Μ’ αυτού του είδους τις ηγεσίες αναμένεται να δύσει οριστικά το «άστρο» της πάλαι ποτέ ισχυρής Δύσης.

 1. Κάπως αργά αλλά σταθερά το κουβάρι ξετυλίγεται ως προς την νέα τάξη πραγμάτων.
  Ένας άνθρωπος με ικανότητες ανάλογες των περιστάσεων δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του αυτής της μορφής συμπεριφορά. Η Αμερική δεν έμεινε φτωχή από αξιόλογες προσωπικότητες. Οι συγκυρίες των γεγονότων είναι αυτές που τους επιτρέπουν αυτές τις επιλογές. Πως να παραδεχθούν όλα αυτά που χάνονται. Κάπως πρέπει να τα χρεώσουν.
  Ούτε η Δύση έχει άφεση αμαρτιών. Ούτε η Ελλάδα μας με τις επιλογές και τις εμμονές.
  Τόσα χρόνια δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ απαιτείται χρόνος να ξεμπλοκάρει το όλο σύστημα.
  Αυτός ο χρόνος θα συν πέσει με πολλά άλλα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τις γεωπολιτικές αναδιατάξεις.
  Οι κακοί του χθες, στο σήμερα ουδέτεροι και απομονωμένοι και στο αύριο καλοί φίλοι.
  Οι χρεοκοπίες, τα δάνεια, τα τεράστια χρέη, οι αφαιμάξεις από Δ.Ν.Τ σε πολλά κράτη έστελναν μηνύματα.
  Κάποιοι προνοητικοί προχώρησαν πολύ γρήγορα, με σιωπηλή προσαρμογή.
  Οι φίλοι και οι σύμμαχοι πληρώνουν το μάρμαρο των κακής επιλογής πολιτικών επιλογών, πολλών χρόνων πριν.
  Ας μιλήσετε και με αριθμούς σε πληθυσμούς χωρών, κρατών, Η.Π.Α. , Ε.Ε. , Ανατολικής Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής το πως τρομάζουν οι αριθμοί.
  Και φυσικά το μεγάλο οικονομικό πανηγύρι με τους εξοπλισμούς, τις βιομηχανίες κατασκευής πολεμικού εξοπλισμού, να καθαρίσουν οι αποθήκες από το παλαιάς τεχνολογίας εξοπλιστικά, να αναδειχθούν οι νέες τρέχουσες εξελίξεις στα νέας τεχνολογίας εξοπλιστικά.
  Και η ερώτηση
  Τα χρήματα που ξόδεψε η Ε.Ε να στηρίξει την Ουκρανία πως θα πληρωθούν, εάν στο αύριο δεν υπάρχει Ουκρανία?
  Η σωστή πλευρά της ιστορίας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ