Πετώντας πάνω από τα κύματα, 1974-2024

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τo Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την επανασυγκρότηση της Ελληνικής Ναυτικής Αεροπορίας διοργάνωσε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση προκειμένου να τιμηθεί η ιστορία και η σημαντική μέχρι σήμερα προσφορά του αεροπορικού βραχίονα του Πολεμικού Ναυτικού.

IMG 9235

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στις 19:00.
Η ιστορία της Ελληνικής Ναυτικής Αεροπορίας ξεκινά από το 1914, έτος κατά το οποίο το Ναυτικό αποκτά δικά του ιπτάμενα μέσα και Αξιωματικοί του εκπαιδεύονται ως χειριστές αεροσκαφών.

Μετά από μια ένδοξη και με θυσίες επιχειρησιακή λειτουργία το ιπτάμενο σκέλος του Ναυτικού ενσωματώνεται με την νεοϊδρυόμενη ενιαία Πολεμική Αεροπορία το 1930 και ουσιαστικά παύει να υπάρχει. Πριν 50 χρόνια το Ναυτικό ξεκίνησε την επανασυγκρότηση της Ναυτικής Αεροπορίας εκπαιδεύοντας προσωπικό του ως χειριστές ελικοπτέρων και προμηθευόμενο δικά του ιπτάμενα μέσα. H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού και της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.
Οι Φρυκτωρίες* ήταν παρούσες για οπτικοακουστική τεκμηρίωση. Τμήματα αυτής, θα επιλεγούν και θα αναρτηθούν στο κεντρικό κανάλι των Φρυκτωριών με προβολή και στα ΜΜΕ μέσω της «Digea».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλούμε, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net
Σπάρτακος Πατεράκης: https://www.facebook.com/paterakis.spartakos
Ιδρυτής και υπεύθυνος Τηλεοπτικού Διαδικτυακού Καναλιού «Φρυκτωρίες» (http://www.fryktories.net), τηλ: +30 694 5547 021.

*Φρυκτωρίες Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι:
https://www.youtube.com/channel/UC3zJTtBSzBmWwydPpNMhbaw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ