Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 150%

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (TUSIAD), Ορχάν Τουράν, δήλωσε ότι ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας το 2023 έφτασε τα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δύο χώρες επιδιώκουν να αυξήσουν τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τις προσδοκίες που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων.

Σε δήλωση που δημοσίευσε η TUSIAD την Πέμπτη, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας στη Σαουδική Αραβία, ο Τουράν ανέφερε ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας στο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 150% το 2023 σε σύγκριση με το 2022, ξεπερνώντας κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξήγησε ότι είχαν γόνιμες και ολοκληρωμένες συναντήσεις με υπουργεία, επιχειρηματίες και εμπορικά επιμελητήρια του Βασιλείου.

Επεσήμανε ότι η πρώτη επίσκεψη του συνδέσμου στη Σαουδική Αραβία ήταν πολύ χρήσιμη για την κατανόηση των επενδυτικών ευκαιριών και των κινήτρων που παρέχονται από τα έργα που ξεκίνησε η Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του «Οράματος 2030».

Δήλωσε ότι ο τουρκικός ιδιωτικός τομέας μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην υλοποίηση των σαουδαραβικών έργων στο πλαίσιο του «Οράματος 2030».

Είπε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις και να εμβαθύνουμε την οικονομική μας συνεργασία».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ