Φωτια σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης στα Χανιά μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής απέφεραν καρπούς και πλέον η φωτιά στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα θα παραμείνουν στο χώρο για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ.

Το ευχάριστο είναι ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο χώρο του εργοστασίου δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, ωστόσο το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ!

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, είπε ότι οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένη καταστροφή ωστόσο «υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα».

Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση, πρόσθεσε ο κ. Τσαπάκος, «για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ