Υεμένη: Οι Χούθι απήγαγαν άνδρες και γυναίκες του ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, Μουαμάρ Αλ Εριάνι, καταδίκασε την έναρξη μιας μαζικής εκστρατείας απαγωγών από την πολιτοφυλακή Χούθι που έπληξε δεκάδες υπαλλήλους των Ηνωμένων Εθνών και τις συνδεδεμένες με αυτές υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Ο Αλ Εριάνι σημείωσε σε δήλωση Τύπου, την Παρασκευή, ότι η εκστρατεία των Χούθι περιελάμβανε το γραφείο του απεσταλμένου του ΟΗΕ Hans Grundberg και έναν αριθμό διεθνών οργανισμών που εργάζονται στην πρωτεύουσα, Σαναά, και μια σειρά από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών νόμων και συμβάσεων.

Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις απολαμβάνουν ειδικής προστασίας που εγγυάται την παρουσία και την ασφάλειά τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης.

«Η επιείκεια της διεθνούς κοινότητας»

Ο Αλ Εριάνι τόνισε ότι αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι άμεσο αποτέλεσμα της επιείκειας της διεθνούς κοινότητας, των Ηνωμένων Εθνών και των συνδεδεμένων οργανισμών στην αντιμετώπιση της πολιτοφυλακής Χούθι.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, τον ειδικό απεσταλμένο της στην Υεμένη και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν ξεκάθαρα αυτές τις εγκληματικές πρακτικές και να ασκήσουν πραγματική πίεση στην πολιτοφυλακή Χούθι να απελευθερώσει αμέσως τους απαχθέντες.

Την Παρασκευή, οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον εννέα Υεμενίτες υπάλληλοι των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών συνελήφθησαν από τους Χούθι υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Associated Press.

Στόχευση των θαλάσσιων οδών

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι Χούθι στοχεύουν ότι πλέει από τον διάδρομο της Ερυθράς Θάλασσας εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 19 Νοεμβρίου, δηλαδή περισσότερο από ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο περισσότερα από 100 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Αραβική Θάλασσα με drones και πυραύλους, σύμφωνα με όσα είπε ο ηγέτης της ομάδας της Υεμένης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι,

τον περασμένο Απρίλιο, ισχυριζόμενος ότι συνδέονται με το Ισραήλ ή κατευθύνονται προς τα λιμάνια του.

Al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ