Οι Έλληνες θα παραλάβουν 3 φρεγάτες Belharra έως το 2026 (Τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνεργασία της αμυντικών βιομηχανιών Γαλλίας και Ελλάδας συνεχίζει να επεκτείνεται, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Μετά τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 3 φρεγάτες τύπου Bellharra από τη Γαλλία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, στη Γαλλία, όπου μετέβη για να παραστεί στην εκδήλωση για την 80η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, επισκέφθηκε το ναυπηγείο στη Λοριάν της Naval Group, όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες τύπου Belharra που θα αγοράσει η χώρα του.

«Η σημαντικότερη βελτίωση»

belh34334ggggh12

Χαρακτηρίζοντας την αγορά φρεγάτας ως «τη σημαντικότερη βελτίωση που έχει κάνει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τα τελευταία χρόνια», ο Μητσοτάκης είπε ότι οι 3 πρώτες φρεγάτες που θα αγοραστούν θα μπουν στο απόθεμα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι το 2026.

Ο Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στο ναυπηγείο.

Χαρακτηριστικά των ελληνικών φρεγατών Belharra

Οι φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με Exocet Anti-Ship Missiles, Aster Air Defense Missiles, RAM Close Air Defense System και τορπίλες, καθώς και ελικόπτερα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Θα έχουν επίσης ραντάρ AESA, εξαλείφοντας την ανάγκη περιστροφής 360 μοιρών.

Όμοιες με τις MİLGEM

Η Ελλάδα υπέγραψε σύμβαση ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ με τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2021 για τρία πλοία. Ταυτόχρονα, υπογράφηκε μια γαλλοελληνική αμυντική συμφωνία, η οποία περιελάμβανε μια ρήτρα αμοιβαίας άμυνας που πυροδοτούσε υποστήριξη σε περίπτωση που κάποια από τις δύο χώρες δεχόταν επίθεση από τρίτο μέρος.

belh34334ggggh1

Οι φρεγάτες Belharra είναι παρόμοιες με τη φρεγάτα İSTİF TCG İSTANBUL (F-515), την οποία η Τουρκία κατασκεύασε με εγχώριους πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικό πλοίο) και η πρώτη από τις οποίες τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Η Τουρκία θα θέσει σε υπηρεσία άλλα 7 πλοία αυτής της κατηγορίας.

Στην TCG İSTANBUL, η οποία ναυπηγήθηκε στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης υπό τον κύριο ανάδοχο της STM, η ASELSAN παρήγαγε ραντάρ αναζήτησης AESA CENK-S, σύστημα αεράμυνας GÖKDENİZ. Οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι ATMACA παράγονται από τη Roketsan, το Εθνικό Σύστημα Εκτόξευσης Κατακόρυφης Εκτόξευσης MİDLAS, τους Πύραυλους Αεράμυνας HİSAR-D.

Υπάρχει το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης ADVENT που παράγεται από την HAVELSAN-DzKK και πολλά εγχώρια συστήματα.

Sanayi Gazetesi

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ