Εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν: Πείνα και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν, ο οποίος προκάλεσε τον αριθμό των εκτοπισμένων Σουδανών να αυξηθεί σε περίπου 10 εκατομμύρια, επιπλέον των δύο και πλέον εκατομμυρίων εκτοπισμένων σε γειτονικές χώρες.

Οι εκτοπισμένοι ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, εν μέσω φόβων πείνας και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, πέρα ​​από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών.

Ένας μεγάλης κλίμακας εμφύλιος ξέσπασε στο Σουδάν στα μέσα Απριλίου 2023, όταν ξέσπασαν βίαιες μάχες μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ, και γρήγορα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτές οι μάχες, οι οποίες συνεχίζονται για περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με το πρόγραμμα « Εντοπισμός Εκτοπισμού » του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, έχουν οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων Σουδανών σε 9,9 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους και στις 18 πολιτείες του Σουδάν. συμπεριλαμβανομένων 2,8 εκατομμυρίων πριν από τον πόλεμο του Απριλίου 2023 και 7,1 εκατομμυρίων από τότε.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το 70% αυτών των εκτοπισμένων ανθρώπων ζει σε μέρη που κινδυνεύουν από λιμό, καθώς η ζώνη μάχης επεκτείνεται και η ανθρωπιστική πρόσβαση είναι περιορισμένη.

Η οργάνωση εξήγησε ότι 20.000 μετανάστες αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κάθε μέρα, σημειώνοντας ότι το 53% των εκτοπισμένων είναι παιδιά.

 Σημείωσε επίσης αναφορές για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εθνοτικής βίας και του βιασμού, καθώς και των ομαδικών βιασμών ως εργαλεία πολέμου.

Η Έιμι Πόουπ, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ανθρωπιστικές ανάγκες στο Σουδάν είναι τεράστιες και τρομερές και πρέπει να καλυφθούν άμεσα, ωστόσο, μόνο το 19% των κεφαλαίων που ζητήσαμε έχουν παρασχεθεί Οι διεθνείς προσπάθειες πρέπει να συνδυαστούν για να αποφευχθεί η επικείμενη πείνα».

Εκτός από τον εσωτερικό εκτοπισμό, περίπου δύο εκατομμύρια Σουδανοί έφυγαν για γειτονικές χώρες αναζητώντας ασφάλεια, με αποτέλεσμα αυτές οι χώρες να πέσουν σε σοβαρή κρίση στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο αριθμός των αφίξεων σε γειτονικές χώρες έφτασε τις 730.550 στο Τσαντ, 629.902 στο Νότιο Σουδάν, 514.827 στην Αίγυπτο, 119.525 στην Αιθιοπία και 29.444 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ