Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ποιοι Υπουργοί φεύγουν και ποιοι έρχονται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ εισηγήσεις δέχεται ο πρωθυπουργός ως προς το εύρος και τη στρατηγική στόχευση του επικείμενου ανασχηματισμού. Το Μαξίμου έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Οι Αλέξης Πατέλης και Άκης Σκέρτσος εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη στοχευμένες αλλαγές, οι οποίες θα εγγυώνται τα κεντρώα ανοίγματα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι εισηγήσεις που δέχεται από τον Μάκη Βορίδη κινούνται προς την κατεύθυνση ριζικών αλλαγών, που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποφασίσει στην απομάκρυνση 6 υπουργών στους οποίους καταλογίζει ευθύνες για την πρόσφατη εκλογική αποτυχία της ΝΔ.

Στη λίστα αυτών που απομακρύνονται περιλαμβάνονται οι εξής:

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ. Στην υπουργό Εσωτερικών χρεώνεται το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων που υπονόμευσε την επιστολική ψήφο και εξέθεσε την κυβέρνηση.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ. Είναι ο υπουργός που ανέλαβε τις πρωτοβουλίες για να περιορίσει τις ανατιμήσεις και το μόνο που κατόρθωσε είναι να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις τιμές στα βασικά καταναλωτικά είδη. Το χειρότερο από όλα είναι ότι εξόργιζε την κοινωνία με τα ψέματα που έλεγε και εξέθεσε τον πρωθυπουργό με την τιμή της φέτας.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ. Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταλογίζουν ευθύνες για μία σειρά λανθασμένων χειρισμών που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν καθίζηση τα ποσοστά της ΝΔ στις αγροτικές περιφέρειες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ. Στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καταλογίζουν απόλυτη ανυπαρξία. Εχει καταφέρει να είναι παγκοσμίως άγνωστος, παρά το γεγονός ότι έχει ένα νευραλγικό χαρτοφυλάκιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ. Τον χαρακτηρίζουν ξένο σώμα προς τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την ποινικοποίηση των φορολογικών παρεμβάσεων κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή η μισή Ελλάδα.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να αξιοποιηθούν κορυφαία στελέχη όπως:

Ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει νευραλγικό υπουργείο ή θα μετακινηθεί στο Μαξίμου αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο.

Δεδομένη θεωρείται και η υπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, που εκτιμάται ότι είναι από τα εμπειρότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει και στο Μαξίμου. Βουλευτές και υπουργοί κατηγορούν τον Άκη Σκέρτσο ότι είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να έχει διαμορφώσει θολή εικόνα τόσο σε σχέση με την κυβερνητική λειτουργία όσο και με τους βουλευτές. Του χρεώνουν επίσης ελιτισμό, γιατί δεν δέχεται τους βουλευτές στα ραντεβού, ούτε ικανοποιεί τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε εκλογικές περιφέρειες. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται προβληματισμένος για την παραμονή Σκέρτσου στο Μαξίμου, την οποία στηρίζει μόνο ο Αλέξης Πατέλης. Δεν αποκλείεται τελικά να μετακινηθεί σε υπουργείο και τη θέση του να πάρει ο Σταύρος Παπασταύρου ή ο Νίκος Παπαθανάσης.

Σφαγή αναμένεται σε επίπεδο υφυπουργών. Απομακρύνονται όλοι οι τεχνοκράτες προκειμένου να αξιοποιηθούν βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες. Η απουσία εκπροσώπησης ή υποεκπροσώπηση μεγάλων περιφερειών όπως η Αιτωλοακαρνανία, οδήγησε σε δραματική μείωση των ποσοστών της ΝΔ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συμμετοχή στην κυβέρνηση βουλευτών από τη Μακεδονία, όπου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μεγάλη πτώση.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ KONTRA NEWS 12 6 2024 1 scaled

  1. … ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΗΣ Α Π Ο Χ Η Σ ΣΤΟ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ % … ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ !!!!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ